3.11.2019 klo 18:42
Uutinen

AHA Logistics ja Wasaflorist ovat Vuoden yrittäjiä Vaasassa

Vaasan Yrittäjät palkitsi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien gaalajuhlassa 2.11. perinteisesti Vuoden yrittäjän sekä pienten että isompien yritysten sarjassa.

AHA Logistics

Vuoden Yritys Vaasassa on AHA Logistics. Perusteluissa Vaasan Yrittäjät nostaa esiin yrityksen menestyksen erittäin kilpaillulla alalla. Yrityksellä on ollut myös työllistävä vaikutus vaasalaisessa elinkeinoelämässä.

Kaksi rohkeaa naista, Tiina Haapala ja Jonna Ahkila-Niemi, perustivat yrityksen vuonna 2010. Ensimmäinen työntekijä palkattiin puolen vuoden kuluttua. Tänä päivänä tämä kansainvälisiä kuljetuspalveluja tarjoava yritys työllistää 12 henkilöä kolmessa eri toimipisteessä Vaasassa, Vantaalla ja Turussa. Asiakkaita on ympäri maailman ja toimintaa kaikilla mantereilla, mikä on mahdollistanut toiminnan laajenemisen alan kovassa kilpailussa.

Kaksi rohkeaa naista perustivat yrityksen vuonna 2010.

Kun muut alan yritykset tehostavat toimintaansa siirtämällä tehtäviä asiakkaiden tehtäväksi, AHA Logistics ui vastavirtaan ja palvelee asiakkaita henkilökohtaisesti. Tämä on ollut avaintekijä yrityksen vuosi vuodelta jatkuneessa kannattavassa kasvussa. Ensimmäisen vuoden liikevaihto oli lähes 3 miljoonaa ja jo vuonna 2016 saavutettiin 5 miljoonan rajapyykki. Yritys on kasvattanut perustamisestaan lähtien liikevaihtoaan ja tehnyt positiivisen tuloksen joka vuosi.

Yrittäjillä on riittänyt janoa kasvaa ja kehittyä ja sitä tulee varmasti riittämään myös tulevaisuudessa. Yrityksen sitoutunut ja loistava henkilökunta antaa yritykselle mahdollisuuden ottaa vielä isoja askeleita kasvun ja kansainvälistymisen tiellä.

Wasaflorist

Pienten yritysten sarjan Vuoden Yritys on Margit Koiton vuonna 2008 perustama Blomsteraffär-Wasaflorist-Kukkakauppa.

Margit Koitto perusti liikkeensä ostamalla Kauppapuistikolla sijainneen Kukka Carinan varaston. Koitto jatkoi viisi vuotta kukkakaupan pitoa samassa liiketilassa, missä Kukka Carina oli toiminut. Asiakasmäärän ja valikoiman kasvaessa Wasaflorist muutti talon toiseen päähän ja tilat kaksinkertaistuivat. Liiketilat alkoivat kahden vuoden jälkeen tuntua jälleen ahtaalta, ja kun mahdollisuus tarjoutui saada yksi liikehuoneisto lisää samasta talosta, Margit Koitto tarttui tilaisuuteen.

Wasaflorist toimii Kauppapuistikolla.

Wasaflorist on Vaasan suurin yksityinen kukkakauppa ja se työllistää kahdesta viiteen henkilöä kausista riippuen. Liike on omistajansa mukaan tunnettu yksilöllisistä ja laadukkaista sidontatöistä, ystävällisestä palvelusta ja laajasta leikko- ja ruukkukukka valikoimasta. Henkilökunta kouluttaa itseään säännöllisesti ja tekee alan messumatkoja vuosittain.

Wasafloristilla asiakkaita palvelee myös Pohjanmaan ja Vaasan ensimmäinen ja ainut floristimestari, Margitin tytär Nelly Koitto, joka valmistui tammikuussa 2019.

Wasafloristin Margit ja Nelly Koitto