4.6.2019 klo 10:06
Uutinen

Ahveniston sairaala -allianssi kutsuu paikallisia yrittäjiä yhteistyöhön

Ahveniston sairaala -allianssi kutsuu yhteistyössä Hämeen Yrittäjien kanssa paikalliset yritykset ja yrittäjät vuoropuheluun kanssaan. Assi on tavattavissa muun muassa elokuussa järjestettävillä Elomessuilla.

Kanta-Hämeen uuden keskussairaalan suunnittelu on kehitysvaiheessa, jonka on määrä päättyä toukokuussa 2020. Tämän jälkeen hankkeessa siirrytään toteutusvaiheeseen, johon Ahveniston sairaala -allianssi toivoo yhteistyökumppaneikseen paikallisia yrittäjiä. Hämeenlinnaan suunniteltavan Ahveniston sairaalan, Assin, arvioidaan valmistuvan vuonna 2025.

Assi suunnitellaan ja rakennetaan allianssimallilla. Ahveniston sairaala -allianssin osapuolet ovat Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Skanska, Sweco ja arkkitehtityöyhteenliittymä Team Integrated.

Paikallisen osaamisen hyödyntäminen on mahdollisuusAhveniston sairaala on tämän hetken suurin hanke Hämeessä. Toteutusvaiheen työvoimassa halutaan hyödyntää mahdollisuuksien mukaan paikallista osaamista ja tarjota paikallisille ammattilaisille tilaisuus osallistua vaikuttavuudeltaan ainutlaatuiseen hankkeeseen.

Ahveniston sairaala -allianssin hankintapäällikkö Pauli Rissanen kertoo, että paikallisen osaamisen hyödyntäminen on suuri mahdollisuus sekä allianssille että paikallisille yrityksille.

– Ahveniston sairaala -allianssi tulee työllistämään useita eri rakennusalan ammattilaisia, kun sairaalakompleksin toteuttaminen alkaa. Kantahämäläiset yhteistyökumppanit tuovat mukanaan hankkeeseen paikallistuntemusta ja toivottavasti myös innovaatioita.Mahdollinen yhteistyö edellyttää valmisteluja ja uudenlaisen ajattelutavan omaksumista niin allianssilta, kuin kantahämäläisiltä yrityksiltäkin. Allianssissa voidaan pohtia tulisiko paikalliset yritykset huomioida hankinnassa esimerkiksi hankintapakettien rajauksissa.

Toisaalta hankintoja ei voida pilkkoa määräänsä enempää. Näin kuitenkin pienempienkin yritysten on mahdollista osallistua hankkeeseen perustamalla esimerkiksi työyhteenliittymiä tai toimimalla alihankkijan alihankkijana, Rissanen sanoo.

Assi lisää elinvoimaa myös muilla aloilla

Kun sairaalakompleksin toteuttaminen alkaa Ahveniston sairaala -allianssi tulee työllistämään useita eri rakennusalan ammattilaisia. Allianssissa toivotaan, että hankkeen avulla voidaan lisätä alueen elinvoimaa myös muilla aloilla.

Rakentamisen alettua Hämeenlinnan voidaan ennustaa vilkastuvan koko viideksi vuodeksi, sillä toteuttamisen myötä kuluttajien määrä lisääntyy muun muassa alueen hotelleissa, ravintoloissa ja kaupoissa. Myös kuljettamisen ja varastoinnin tarve kasvaa, Rissanen sanoo.

Markkinavuoropuhelu paikallisten yritysten kanssa

Ahveniston sairaala -allianssi kutsuu paikalliset yritykset ja yrittäjät vuoropuheluun kanssaan. Assi osallistuu elokuussa järjestettäville Elomessuille, joilla osastomme löytää Vanajasalista paikkanumerolta 36.

Esittelemme Elomessuilla hankkeen viimeisimpiä kuulumisia, minkä lisäksi messut mahdollistavat matalan kynnyksen yhteydenotot yhteistyöstä kiinnostuneille. Kerromme tuolloin lisää syksyllä järjestettävästä markkinavuoropuhelutilaisuudesta, jonne voi ilmoittautua messuilla ja lähempänä tapahtumaa myös Assin nettisivujen kautta.

Allianssi tekee yhteistyötä Hämeen Yrittäjien kanssa selvittäen paikallisia yhteistyömahdollisuuksia. Ahveniston sairaalan suunnitteluun ja rakentamiseen voit tutustua osoitteessa www.ahvenistonsairaala.fi ja ottaa halutessasi yhteyttä hankintapäällikkö Pauli Rissaseen.

Tiedustelut aiheesta:

Hankintapäällikkö Pauli Rissanen,Ahveniston sairaala -allianssi
pauli.rissanen(at)skanska.fi, puh. 040 823 2218

Muita kiinnostavia aiheita