Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

23.7.2017 klo 14:51
Uutinen

Alavuden yrittäjät eivät luovu taistelusta: Legendaarisen Aulavan loppu on lähellä

Alavudella sijaitseva, yksi Suomen tunnetuimpiin lukeutuva huvikeskus on parhaillaan pakkohuutokaupassa. Paikallinen yrittäjäjärjestö pelkää, että musiikki hiljenee lavalla kokonaan.

Moni suomalainen tuntee Aulavan lavan legendaarisesta Rantarock-tapahtumasta 80-luvun puolivälistä, jolloin paikalle kerääntyi peräti 15 000 festivaalivierasta.

Vuonna 1967 valmistunut Aulavan huvikeskus on houkutellyt useita huippuartisteja, muun muassa Twisted Sisterin, Mötley Crüen ja Hurriganesin.

Eilen lauantaina Aulavan lavalla vietettiin Nostalgiailtaa, joka on näillä näkymin huvikeskuksen viimeinen iso musiikkitapahtuma.

– Lava on nyt pakkohuutokaupassa. Viisi vuotta sitten raivasimme lavan ja käynnistimme toiminnan uudelleen. Nyt se uhkaa loppua jälleen, kenties pysyvästi, Nostalgiaillan järjestäjä, Alavuden Yrittäjien puheenjohtaja Marko Vainionpää sanoo.

Pakkohuutokauppa päättyy elokuun puolivälissä. Vainionpää ihmettelee lavasta tehtyä tarjousta.

– Joku on tarjonnut 100 000 euroa. Ihmettelen, miten joku on valmis maksamaan niin paljon. Nyt täällä on kaikki rempallaan. Silloin kun lava oli hyvässä kunnossa, se vaihtoi omistajaa puolet halvemmalla. Alavuden Yrittäjät olisi voinut tehdä tarjouksen, mutta nyt hinta on liian kallis.

Vielä ei tiedetä, kuka on tarjouksen takana. Vainionpää toivoo, ettei lava päätyisi leirikeskukseksi.

– Toivottavasti tapahtumat jatkuvat. Tämä on hieno paikka. Meillä on onneksi varasuunnitelma mielessä.

Edesjärven rannalla sijaitseva huvikeskus on ollut paikalliselle yrittäjäjärjestölle tuottoisa. Viime kesän tapahtumista jäi kassaan yli 10 000 euroa voittoa.

– Ostimme niillä rahoilla jouluvaloja ja tuimme vähävaraisia perheitä. Tätä hommaa on mukava tehdä, kun ihmiset saavat samalla elämyksiä.

Vainionpään mukaan Aulavan lavalla on iso merkitys paikallisille asukkaille.

– Sieltä on alkanut tuhansia avioliittoja. Nyt täytyy vain toivoa parasta.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi