Alexandria
12.5.2022 klo 14:45
Uutinen

Alexandria yrittäjyyden tukena – yritysrahoitus tarjoaa apua yrityksen rahan tarpeeseen ja mahdollistaa sijoittajalle kotimaisten pk-yritysten tukemisen

Kaupallinen yhteistyö | Teksti: Noora Mykkänen | Kuva: Noora Mykkänen

Alexandria Pankkiiriliike Oyj on vuonna 1996 perustettu säästämisen ja sijoittamisen asiantuntija, joka toimii 30 paikkakunnalla. Seinäjoelle konttori avattiin 16 vuotta sitten ja nykyisin Alexandrian väen löytää Ideaparkista, jossa palvellaan niin yrittäjä- kuin yksityisasiakkaitakin koko Etelä-Pohjanmaan alueelta.

Yrittäjälle ja yritykselle Alexandria tarjoaa asiantuntemustaan avuksi raha-asioiden hallintaan ja suunnitteluun sekä tulevaisuuden turvaamiseen.

– Yrittäjät ovat merkittävästi mukana myös sijoitustoiminnassamme. He haluavat parantaa omaa henkilökohtaista tulevaisuuden turvaansa, ja me etsimme heille siihen sopivimmat ja verotehokkaimmat ratkaisut. Toisaalta autamme myös siinä tilanteessa, jos kassaan on kertynyt rahaa ja on syytä miettiä, että kannattaisiko sitä sijoittaa johonkin. Nämä ovat sellaisia aiheita, mistä me paljon keskustelemme yrittäjien kanssa, kertoo aluepäällikkö Mikko Seppänen Seinäjoen konttorilta.

Sijoittamisessa pyritään varautumaan riskeihin.

– Hyvä hajautus sijoitusten suhteen on kaiken a ja o. Yritämme aina katsoa pitkän aikavälin tapahtumia ja varautua siihen, että mitä kaikkea siellä nurkan takana saattaa olla edessä ja miten voimme olla yrittäjän apuna muuttuvissa olosuhteissa, toteaa sijoitusneuvoja Marja Paavola.

Jokaisella asiakkaalla on oma yhteyshenkilö ja yhteyttä pidetään tiiviisti puolin ja toisin.

– Asiakkaamme arvostavat henkilökohtaista palvelua ja sitä, että heillä on suora yhteys omaan yhteyshenkilöön. Me pidämme tiiviisti yhteyttä ja huolehdimme, että asiat ovat ajan tasalla, kertoo sijoitusneuvoja Johannes Pohjus.

Mikko, Marja ja Johannes kehottavat varaamaan ajan ja hyödyntämään Alexandrian tarjoamia palveluja.

– Meillä on täällä ammattitaitoa annettavana asiakkaidemme käyttöön. Mielellään kerromme vaihtoehtoja, miten pystyy verotehokkaasti sijoittamaan tulevaisuutta varten tai miten pystyy suojautumaan esimerkiksi nousevalta kustannusinflaatiolta. Näitä asioita ei kannata yksin pohtia, vaan rohkeasti hyödyntää meidän osaamistamme, Mikko toteaa.

– Nykyisin pystymme tarjoamaan yhteistyökumppaneidemme kautta asiakkaillemme myös lakipuolen osaamista ja auttamaan yrittäjiä esimerkiksi osakassopimusten, edunvalvontavaltakirjojen ja testamentin laatimisen kanssa. Asiakastapaamisissa käydään näitäkin läpi ja avataan konkreettisesti, että mitä mikäkin sopimus käytännössä tarkoittaa ja huolehditaan, että ne ovat kunnossa, Marja selventää.

Yritysrahoitus oiva apu yrittäjälle ja mielenkiintoinen tuote sijoittajalle

Luottokelpoisille pk-yrityksille Alexandria Yritysrahoitus tarjoaa joukkorahoitettua yrityslainaa nopeasti, joustavasti ja järkevillä ehdoilla. Luottoprosessin läpäisseille yrityksille välitetään sijoittaja-asiakkaiden varoja, joilla myönnetyt lainat rahoitetaan. Kaikkiin myönnettyihin lainoihin tulee yrittäjän/yrittäjien henkilötakaus, reaalivakuuksia ei tarvitse olla rahoituksen saamiseksi.

– Tämä on yrittäjälle hyvä vaihtoehto, kun tarvitaan vaikkapa lisärahoitusta investointeihin tai hetkellisesti käyttöpääomaa. Esimerkiksi isot lainat otetaan pankista ja pankki haluaa tietyn määrän omaa pääomaa, niin sen yrittäjä pystyy hakea täältä meiltä yritysrahoituksen kautta. Kokonaiskustannukset pysyvät järkevinä ja laina on mahdollista toteuttaa, kertoo Mikko.

Mitkä yritykset voivat hakea yritysrahoitusta?

– Yritysrahoitus on tarkoitettu hyvän luottoluokituksen yrityksille, joilla on vähintään kaksi tilikautta toimintahistoriaa. Osakeyhtiöiden lisäksi Alexandria rahoittaa myös kommandiittiyhtiöitä sekä yksityisiä elinkeinonharjoittajia. Lainanhakuprosessi on yrittäjälle erittäin helppo ja nopea. Lainaa saavat ne yritykset, joilla on talous kunnossa eikä yrityksillä, tai niiden vastuuhenkilöillä ole maksuhäiriömerkintöjä, Marja toteaa.

Muutaman vuoden valikoimissa ollut yritysrahoitus on mielenkiintoinen tuote myös sijoittajan näkökulmasta.

– Sijoittajat kokevat konkreettisesti tukevansa pk-yrityksiä antamalla niille rahoitusta. Lisäksi sijoittaja näkee, mihin yrityksiin rahaa on sijoitettu, niin se tekee sijoittamisesta vielä mielenkiintoisempaa, kertoo Johannes.

Sijoittajalle ei yritysrahoituksesta tule kuluja.

– Sijoittaja saa lyhennyksen ja koron itselleen eli sen osuuden mitä lainanottaja rahasta maksaa. Tuote on sijoittajalle maksuton ja siinä saa ikään kuin leikkiä pankinjohtajaa, Mikko naurahtaa.


Mikko Seppänen

Aluepäällikkö

040 753 3873

mikko.seppanen@alexandria.fi

Marja Paavola

Sijoitusneuvoja

050 360 1924

marja.paavola@alexandria.fi

Johannes Pohjus

Sijoitusneuvoja

040 511 4492

johannes.pohjus@alexandria.fi