25.6.2018 klo 08:57
Uutinen

Alle neliön kokoinen myymälä ihastuttaa Savonlinnassa: Asiakkaat eivät ole uskoa silmiään

Olavinlinnan kupeessa sijaitseva panimomyymälä pystyy palvelemaan vain yhtä asiakasta kerrallaan.

Mustan Virran Panimon yrittäjä ja toimitusjohtaja Petteri Vänttinen operoi Savonlinnassa ehkä yhtä maailman pienintä ja eriskummallisinta olutmyymälää.

Kaikki sai alkunsa, kun Vänttisen hakema lupa oluen ulosmyynnille panimobaarista tyssäsi viranomaiskäsittelyyn: Citroën-pakettiautosta ei saa myydä olutta, ellei sen viereen rakenneta erillistä myymälää tai myyntitilaa järjestetä auton sisään.

Taustalla on vuoden alussa voimaan astunut alkoholilaki, joka kieltää luukkumyynnin. Vänttinen puntaroi asiaa hetken ja päätyi rohkeasti erilaiseen ratkaisuun. Ajatus erillisestä myymälärakennuksesta jouduttiin hautaamaan, koska kyse on suojellusta kansallismaisemasta.

– Siksi järjestimme myyntitilan auton peräosaan, onhan siinä vanhassa hevoskuljetusautossa tilaa yhdelle olutkaupallekin, Vänttinen kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kun lupa Itä-Suomen aluehallintovirastolta saatiin, pakettiautokauppa voitiin aloittaa.

– Minusta Itä-Suomen aluehallintovirasto toimi asiassa hyvin. He ymmärsivät myyntiluvan merkityksen yritykselle. Viranomaisena heidän on vain pakko noudattaa poliitikkojen joskus järjenvastaisiakin päätöksiä, Vänttinen jatkaa Ilta-Sanomille.

Moni asiakas on suhtautunut myymälään hurtilla huumorilla. Mukaan ostettavien panimotuotteiden myynti on tehtävä auton sisällä.

Yrittäjä kertoo asiasta blogissaan.

Kuva: Mustan Virran Panimo

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi