18.3.2021 klo 09:00
Uutinen

Aloittelevan yrittäjän ei tarvitse jäädä yksin – neuvoja ja maksutonta apua on saatavilla

Pirkanmaan Yrittäjyysbuusti on ollut aloittelevan yrittäjän tukena vuodesta 2017 alkaen.

Yrittäjyysbuustin kohderyhmänä ovat yrittäjyydestä kiinnostuneet pirkanmaalaiset työhakijat sekä alle 12 kuukautta yrittäjinä toimineet henkilöt. Apua on tarjolla sekä yrityksen perustamiseen että pyörittämiseen. Palvelu on tutkitusti koettu hyvin tarpeelliseksi ja suosio onkin ollut suuri. Buustissa on ollut mukana jo reilut 1600 asiakasta.

Toiminta perustuu laajaan palvelutuottajien verkostoon, josta saa maksutonta ohjausta ja neuvontaa. Yritystoiminnan kehittämisen ja yrityksen perustamisen lisäksi palvelun tuloksena voi syntyä myös erilaisia kevytyrittäjyyden ja itsensä työllistämisen muotoja. Pirkanmaan Yrittäjä -lehti esitti Yrittäjäbuustin tiimoilta muutaman kysymyksen Harri Katajistolle. Hän on Yrittäjyysbuustin projektipäällikkö, jonka asemapaikka löytyy Pirkanmaan TE-toimistolta.

1. Minulla on jo yritys. Voinko osallistua Yrittäjyysbuustiin?

Toivotamme tervetulleiksi mukaan nuoret, alle 12 kk toimineet yritykset. Mukaan voi myös tulla, jos yrittäjyys kiinnostaa tai jos yrittäjä haluaa perustaa uuden yrityksen. Palautekyselyn perusteella Yrittäjyysbuustin käyneistä asiakkaista peräti 86% aikoo joko aloittaa, jatkaa tai kehittää yritystoimintaansa.

2. Millaisia palveluita Yrittäjyysbuustista voi saada?

Yrityksen suunnitteluvaiheessa apua on saatavilla yrittäjän tueksi mm. yrityksen perustamiseen, yritysvalmennukseen ja omien yritysominaisuuksien tunnistamiseen. Yritystoiminnan alkuvaiheessa taas palvelua saa mm. myynnin kehittämiseen, markkinointiin, taloushallintoon tuotteistamiseen ja kansainvälistymiseen. Tuoreet yrittäjät ovat kaivanneet neuvontaa erityisesti markkinointiin ja tuotteistamiseen liittyvissä asioissa, ja tähän Yrittäjyysbuusti antaa konkreettisen avun.

Palveluntuottajat on listattu Yrittäjyysbuustin nettisivuilla, jossa asiakas voi helposti rajata häntä kiinnostavat palveluntarjoajat hakemalla esiin esimerkiksi vain myynnin osaamista tarjoavat palveluntuottajat.

3. Miten palvelu on muuttunut viime aikoina?

Palvelun vaikuttavuus ja asiakastyytyväisyys on meille tärkeää. Kehitämme palvelua jatkuvasti palautteen ja asiakastyytyväisyysmittausten avulla. Myös palvelukori elää vallitsevan tilanteen mukaan. Esimerkiksi korona-aikana palvelujen digitalisointiin ja somemarkkinointiin liittyvät kurssit ovat olleet suosittuja ja niiden kysyntä on kasvanut.

4. Miten pääsen mukaan Yrittäjyysbuustiin?

Hae Yrittäjyysbuustietuus jättämällä yhteystietosi www.palvelualusta.fi -sivuston kautta TE-toimistoon. TE-toimistosta otetaan yhteyttä sinuun ja tarkistetaan mahdollisuutesi etuuden saamiseen. Kun sinulle on myönnetty Yrittäjyysbuustietuus, voit varata ajan valitsemallesi palveluntuottajalle.

5. Miten yritykseni pääsee palveluntarjoajaksi Yrittäjyysbuustiin?

Meillä on tilaa myös uusille Yrittäjyysbuustin palveluntarjoajille. Haku on dynaaminen, ja se löytyy tältä sivulta: https://www.hankintailmoitukset.fi

_______________________________________________________________________________________

Fakta

ENSIMETRI JA YRITTÄJYYSBUUSTI

  • Ensimetriltä kattava palvelupaketti yrityksen perustamiseen ja alkuvaiheen kehittämiseen.
  • Käytännönläheiset neuvot yrittäjyyden alkutaipaleelle.
  • Maksutta käytössä laaja asiantuntijaverkosto.
  • Saatavilla koko Pirkanmaalla, Ensimetrillä 16 palvelupistettä.