26.1.2022 klo 13:48
Uutinen

Aluetoimiston terveiset

Etelä-Savon yrittäjien edunvalvontaa tehdään edellisten vuosien tavoin monella eri taholla. Aluevaalit olivat syksyn 2021 ja alkutalven ponnistus. Vaaleissa toiveena oli saada mahdollisimman paljon yrittäjävaltuutettuja uuteen valtuustoon. Koko maassa yrittäjävaltuutettuja on noin 20.3 % ja meillä Etelä-Savossa heitä on jopa yli 25 %. Olemme tulokseen erittäin tyytyväisiä.

Nyt vaalien jälkeen huolehdimme, että valituilla on saatavilla paras mahdollinen tieto, kun he päättävät alueemme asioista. Tavoitteemme on, että palvelustrategiaan saadaan kirjattuna myös yksityisen palveluntuottajan mahdollisuudet. Olemme apuna myös yrittäjävaltuutetuille.

Tukea paikallisyhdistyksille

Monessa kunnassa on meneillään strategioiden päivitystyö. Tulossa on myös muun muassa jätehuollon järjestämiseen liittyviä päätöksiä, jotka vaikuttavat yrittäjien arkeen ja kuntien elinvoimaan. Kuntien ja kaupunkien strategiat, elinvoimaohjelmat ja suunnitteilla olevat hankinnat ovat kaikki sellaisia, joissa me yrittäjäjärjestönä voimme olla paikallisyhdistyksien tukena huolehtimassa yrittäjien edunvalvonnasta.

Kuntabarometri tulee jälleen

Yrittäjien kuntabarometri (ent. ELPO) -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Seuraavan kuntabarometrin vastausaika on 1.2.-31.3.2022. Kyselyyn vastataan avoimen linkin kautta. Toivomme, että mahdollisimman moni jäsenistämme vastaisi kyselyyn, jotta tiedämme kuinka elinvoimaa koskevat asiat kunnissa ovat.  Kannattaa vastata, voit vaikuttaa oman kuntasi elinkeinopolitiikkaan. Toivomme myös, että jakaisitte kyselylinkkiä laajasti.

Rantasalmi ylsi finaaliin

Vielä iloisia uutisia Rantasalmelta. Rantasalmen Yrittäjät on viiden finalistin joukossa Suomen parhaaksi paikallisyhdistykseksi 2021 alle 100 jäsenen sarjassa. Voittaja julkaistaan Vaikuttajafoorumissa/Yrittäjäristeilyllä 23.4. Silja Euroopalla.

Yrittäjien hyvinvointi

Alkusyksystä tehty jäsenkysely on poikinut meille Yrittäjien hyvinvointi -hankkeen. Hanketta vetämään valittiin hyvinvointivalmentaja ja yrittäjä Perttu Noponen, jolla on kokemusta myös hyvinvointihankkeen vetämisestä. Perttu tulee esittäytymään varmasti vielä useasti kevään aikana. Kannattaa seurata viestintää hankkeen suhteen.

Mainiota pian alkavaa kevättä kaikille!

Heidi Loukiainen