25.1.2020 klo 21:46
Uutinen

Ammattitaito on kaiken A ja O

Etelä-Savon Vuoden nuori yrittäjä on tänä vuonna Joonas Jäppinen Joroisten Kuvansista, Savon Uusautohuollosta.

Jäppinen on vasta 31-vuotias, mutta omaa pitkän kokemuksen autokorjaamoalalta ja luotsaa menestyksekkäästi jo kuudetta vuotta omaa yritystään. Valinnan suoritti Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtajistosta sekä Finnveran, Etelä-Savon maakuntaliiton, kauppakamarin ja Fennian edustajista koostuva valintaraati.

Tärkeänä perusteena Jäppisen palkitsemisen on ollut tinkimätön ammattitaito ja poikkeuksellinen asiakastyytyväisyys. Erinomainen palvelu, tarkka hinnoittelu ja hyvä lopputulos ovat olleet Jäppisen tavaramerkkinä alusta asti.

-Tällä alalla on tärkeää, että sovitussa pysytään. Hinta-arvion on pidettävä, ja mieluiten niin, että liukuma on alaspäin.

Jäppinen on syntyjään joroislainen, maatilan poika Tuohilahdelta. Niin kuin niin monella muullakin joroislaisella, kipinä autoasioihin syttyi Askon pellolla talven jääajoissa. Kiinnostus asiaan johdatti Jäppisen opiskelemaan autoasentajaksi ja sen jälkeen työtä on riittänyt.

-Tässä samassa osoitteessa, Kuvansin autohuollossa aloitin työt, sitten olin viitisen vuotta Volvolla.

Kuvansin autohuollon tilat olivat jääneet tyhjilleen sillä aikaa ja 2014 Jäppinen päätti tarttua tilaisuuteen ja pistää pystyyn oman korjaamon.

-Hiukan utopististahan se alkuun oli, remonttia tehtiin kovasti ja töitä oli paljon ja toki silloin tulojakin syntyy. Todellisuus koputteli olkapäähän kun kirjanpitäjä muistutteli, että ”Oletkohan Joonas niitä ennakkoveroja miten maksellut?”, muistelee Jäppinen alkuaikoja.

-Elämä tasaantui onneksi nopeaksi ja investoinnit ovat nyt kohtuullisia, kun kaikkea ei tarvitse kerralla uusia, vaan hankintoja tehdään tarpeen mukaan.

-Yrittäjyys on minulle sopiva valinta. Voin vaikuttaa siihen mitä ja miten teen ja toki riskiä ottamalla ja työtä tekemällä on mahdollisuus parempiin ansioihin kuin palkkatyöntekijänä.

Autojen huolto on nykyisin melkoinen tekniikkalaji, mutta Jäppinen uskoo perinteisen huoltamotoiminnan pitävän pintansa vielä kauan.

-Meillä huolletaan kaikkia merkkejä, mutta erikoisosaamista löytyy eteenkin Volvoissa.

-Sähkö- ja hybridiautoja meillä ei huolleta, tosin ei niitä juuri ole ollut tulossakaan näillä seuduin. Teknisesti pitää pysytellä ajan hermolla, mutta pitää myös osata kieltäytyä töistä, joihin ei ole perehtynyt, hän tuumii.

-En puutu asioihin, joita en osaa, esimerkiksi kirjanpito ja markkinointi, vaan hankin apua alan ammattilaisilta. Lopputulos on parempi ja edullisempi kuin jos yrittäisi itse tehdä kaikki, sekin aika kun on pois siitä omasta työstä.

Jäppisen halliin mahtuu hyvin työskentelemään kaksi ja hän onkin tarjonnut tilanteen mukaan töitä nuorille alalle haluaville.

-Nyt on aloittamassa työntekijä ainakin vuodeksi. Itse voi vähän luovia ajankäytön kanssa, kun on kaveri töissä.

Harrasteajoneuvot olivat alkusysäys uralle, ne ovat aina olleet osa Jäppisen elämää. Nykyisin autot ovat jääneet päivätyön myötä vähemmälle, mutta moottoripyörät jaksavat vielä kiinnostaa vapaa-ajallakin.

Etelä-Savon Vuoden nuori yrittäjä -palkittiin Yrittäjägaalassa Punkaharjun Luolastolla 25.1.

teksti: Päivi Anias
Kuva: Päivi Anias