17.5.2017 klo 13:27
Uutinen

Angry Birds -nikkareiden uusi peli julki Suomessa – Big Bang Legends on Aasiassa listaykkönen

Uusi peliyhtiö Lightneer Oy liittää omintakeisen bisneksensä tiedekasvatukseen viihdepeli Big Bang Legendsin avulla.

Hittipeli Angry Birdsin luojat ovat julkaisseet uuden Aasiaa valloittaneen pelinsä Suomessa tänään.

Ensivaikutelmalta avaruudessa pelattavaa minigolfia muistuttavan pelin nimi on Big Bang Legends ja sen on tehnyt tuore pelitalo Lightneer Oy.

Hiukkasfysiikkaan nojaava sovellus on Lightneer -yhtiön debyytti pelimarkkinoilla, mutta taustalta löytyy kovia nimiä. Brändijohtaja ja yksi perustajista on punaisessa hupparissa viihtyvä Peter Vesterbacka.

Viihteen tekijät ja fyysikot yhdistivät voimansa

Tiimissä on useita muitakin entisiä Angry Birdsin tunnetuksi tehneen Rovion työntekijöitä, ja lisäksi peräti Euroopan johtavan hiukkastutkimuslaitos CERNin tutkijoita ja Oxfordin yliopiston professori.

– Halusimme tuoda yhteen maailman parhaat pelintekijät ja koulutuksen, ja näitähän Suomesta jos mistä löytyy, sanoo Peter Vesterbacka.

– Halusimme mukaan myös maailman kovimmat tiedemiehet, ja kehittää yhdessä maailman parhaan oppimispelin huippupelien viihdyttävyydestä tinkimättä. Näin syntyi Big Bang Legends.

Tiedemiesten mukanaolo tiimissä johtuu pelin tiedekasvatuksellisesta luonteesta.

Pelaajan tehtävä on rakentaa maailmankaikkeutta atomi kerrallaan. Siinä sivussa mieleen iskostuu alkuaineiden jaksollinen järjestelmä.

Massojen kosiskelu on yhtiön ykköstavoite

Lightneer kertoo tiedotteessa erikoisesta bisnesfilosofiastaan, jonka mukaan yhtiön tavoite on tehdä ensisijaisesti mahdollisimman suuri vaikutus suureen massaan ihmisiä.

Rahallisen voiton tekeminen tulee kakkosena.

– Haluamme tuoda suomalaisen osallistavan ja leikillisen koulutusmallin – tai ainakin osan sen ideologisesta perustasta – saataville kaikkialla maailmassa. Yhtiönä meille kaikkein tärkein tehtävä on mahdollisimman suuri vaikutus, se että saamme uuden sukupolven ongelmanratkaisijoita innostettua eteenpäin, heidän taustastaan riippumatta, kommentoi toimitusjohtaja Lauri Järvilehto.

Aasiassa ilmaispeli kohosi listaykköseksi

Big Bang Legends on jo lanseerattu aiemmin keväällä Aasiassa, jossa siitä tuli listaykkönen viidessä eri maassa.

Peli on myös ehtinyt kerätä mediahuomiota ympäri maailman, Lightneer kertoo tiedotteessaan. Peliin ovat tarttuneet muun muassa Bloomberg, Mashable, Channel NewsAsia ja CNBC.

– Viisi vuotta sitten vitsailimme, että jonain päivänä vielä opetamme kvanttifysiikkaa 5-vuotiaille. Nyt näemme viisivuotiaiden pelaavan Big Bang Legendsiä ja keskustelevan kvarkeista, protoneista ja omista lempiatomeistaan sekä niiden erikoisuuksista. Se on aika mieletöntä, Järvilehto hehkuttaa.

Big Bang Legends -peli on ilmainen ja sen voi ladata AppStoresta ja GooglePlaysta. Tosin opetussisältöön käsiksi pääsemiseen vaaditaan pieni kuukausimaksu.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi

Avaa pop-up -ikkuna