Honorin uutuus sijoittuu huippupuhelinten kategoriaan.
6.6.2022 klo 15:04
Uutinen

Applelle ja Samsungille uusi kilpailija huippupuhelinten markkinoille: Huaweista irtautunut valmistaja hyppää yli 1000 euron laitteisiin

Lähinnä keskihintaluokan älypuhelimista tunnettu Honor on tuomassa myyntiin varteenotettavan kilpailijan tutuille huippupuhelimille.

Android-käyttöjärjestelmällä toimivan Honor Magic4 Pron myynti käynnistyy Suomessa 13. kesäkuuta. Laitteen hinta, 1099 euroa, on selkeästi enemmän kuin merkiltä on tähän asti totuttu. Takavuosina Honor tunnettiin Huawein sisarmerkkinä, kunnes se irtaantui omaksi yhtiökseen.

Alumiinista ja lasista valmistettujen kuorten sisällä on vastaavaa huipputekniikkaa kuin kilpailevissa Applen ja Samsungin lippulaivapuhelimissa, vaikka esimerkiksi tallennusmuistin enimmäismäärä on ”vain” 256 gigatavua. Paremmilla ominaisuuksilla varustettu Ultimate-malli ei tule myyntiin Suomessa.

Kuten älypuhelimissa on ollut viime vuosina tapana, myös Honor on panostanut uutuudessa kameroihin. Pääkameran kennon tarkkuus on 50 megapikseliä. Käytössä on lisäksi ultralaajakulmakamera sekä 64 megapikselin periskooppikamera, jossa on 3,5-kertainen optinen zoom. Laitteen etupuolella on 12 megapikselin selfie-kamera.

Honorin uutuus tukee pikalatausta, jolla akku täyttyy tyhjästä 30 minuutissa. Langattomalla 100 watin pikalatauksella lataus tyhjästä 50 prosentin varaukseen kestää 15 minuuttia.

Moitteita päivitystahdista

Magic4 Pro on iso puhelin. Lähes 7-tuumainen näyttö on sen verran kookas, että käyttö yhdellä kädellä on lähes mahdotonta. Näytön reunat on pyöristetty, mikä jakanee käyttäjien mielipiteitä. Esimerkiksi iPhone 13 Prohon verrattuna Honorin uutuuden näyttö valtaa suuremman alueen puhelimen etuosasta. Vaikka iPhonen näyttö on aavistuksen pienempi, Magic4 Pro on silti selvästi kevyempi puhelin.

Honor on asentanut puhelimeen näyttösuojan jo etukäteen, mikä parantaa puhelimen iskunkestävyyttä.

Kotimaisen Suomimobiili.fi -palvelun arvostelussa Honorin uutuutta kiitellään laadukkaasta rakenteesta ja nopeasta prosessorista. Heikkoutena palvelu pitää sen sijaan laitteen jäähdytystä, jonka puute voi hidastaa puhelimen toimintaa hetkellisesti ahkerassa käytössä. Suomimobiili huomauttaa lisäksi, että puhelimen päivitystahti jää jälkeen kilpailijoistaan.

Pauli Reinikainen