IPhonen kasvontunnistus toimii nyt myös maskin kanssa. Kuva: Getty Images
16.3.2022 klo 09:33
Uutinen

Ärsyttääkö maskin raottelu älypuhelimen kasvojentunnistuksessa? Jos omistat uudehkon iPhonen, siihen ei ole enää tarvetta

Applen uusin mobiilikäyttöjärjestelmäpäivitys toi mukanaan toivotun ominaisuuden, joka helpottaa kasvomaskia käyttävän arkea.

Applen julkaisema päivitys (iOS 15.4) kannattaa asentaa paitsi yleisten parannusten ja pienempien uudistusten vuoksi, myös kehittyneen Face ID -kasvontunnistuksen takia. Tähän asti iPhone-käyttäjän on ollut pakko käyttää numerokoodia näyttölukituksen avaamiseksi tai vaihtoehtoisesti poistaa maski toimenpiteen ajaksi. Maskia käyttävä iPhone-käyttäjä voi jatkossa vahvistaa myös mobiilimaksut ilman numerokoodin näppäilemistä.

Apple on jo aikaisemmin esitellyt kehittyneen kasvontunnistuksen Apple Watchissa ja nyt ominaisuus on tullut myös iPhonen käyttäjille.

Kaikki eivät kuitenkaan pääse nauttimaan ominaisuudesta, sillä kehittyneen kasvojentunnistuksen käyttöönotto vaatii iPhone 12 -laitteen tai sitä uudemman malliversion.

Näin se toimii

Päivityksen asentamisen jälkeen puhelin pyytää käyttäjää ”kalibroimaan” Face ID:n uudelleen liikuttamalla kasvoja ympyrän muotoisesti näytön edessä. Tämä kasvojen skannaus hoituu noin kymmenessä sekunnissa. Skannauksen voi tehdä myös myöhemmin ottamalla ominaisuuden käyttöön puhelimen asetuksista.

Applen mukaan kasvojentunnistus on yhtä turvallinen jatkossakin, vaikka uusi ominaisuus on otettu käyttöön.

Ominaisuus mahdollistaa myös useampien eri silmälasien tunnistuksen. Jos käytössä on erilaisia silmälaseja, käyttäjä voi skannata Face ID:n kullekin erikseen. Face ID ei tunnista käyttäjää, jolla on maski ja aurinkolasit.

Pauli Reinikainen