Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Artturi Kuja-Kanto perusti lukioikäisenä oman yrityksen KujisPhoto Oy:n, joka tekee pääasiassa mainos- ja markkinointivideoita. Kuva: Nakkerttonphotography
11.12.2023 klo 07:52
Uutinen

Artturi Kuja-Kanto, 20, valittiin Ulvilan Yrittäjien hallitukseen – ”Haluan innostaa muita nuoria mukaan yrittäjätoimintaan”

Hyvä hallitusporukka ja hauskat tapahtumat inspiroivat yrittäjä Artturi Kuja-Kantoa tarttumaan luottamustehtävään.

Nykypäivänä on suht harvinaista, että parikymppiset nuoret toimivat järjestöjen luottamustehtävissä. 20-vuotias Artturi Kuja-Kanto on raikas poikkeus. Hänet valittiin hiljattain Ulvilan Yrittäjien hallitukseen.

– Suurin syy, miksi inspiroiduin lähtemään mukaan hallitukseen, on hyvä porukka. Tutustuin Ulvilan Yrittäjien hallituksen jäseniin tapahtumissa, joissa olin mukana yrittäjänä. Haluan päästä vaikuttamaan asioihin, ja hyvässä porukassa on mukava työskennellä, Kuja-Kanto kertoo.

Yksi hauskoista tapahtumista oli viime kesänä Heinolassa järjestetty kirkkovenesoutukilpailu, johon Heinolan Yrittäjät haastoi Ulvilan Yrittäjät.

– Vedimme bussin perään kiinnitettyä kirkkovenettä Ulvilasta Heinolaan saakka. Joukkueemme perämies oli kerran aiemmin ollut kirkkoveneen kyydissä, mutta kukaan meistä muista ei ollut edes nähnyt kirkkovenettä sitä ennen, Kuja-Kanto naurahtaa.

Kilpailussa oli mukana vajaat kymmenen joukkuetta eri paikkakunnilta. Kaikilla muilla oli liikkuvat penkit veneessä, mutta vanhanaikaisessa Ulvilan Yrittäjien kirkkoveneessä oli kiinteät penkit.

– Valitettavasti heinolalaiset voittivat. He olivat harjoitelleet vuoden verran.

Tapahtumien järjestäminen kiehtoo

Palataan hallitustoimintaan: minkälaisiin asioihin haluat Ulvilan Yrittäjien hallituksen jäsenenä vaikuttaa?

– Haluan innostaa muita nuoria mukaan yrittäjätoimintaan. Kolmekymppisiä on jo aika paljon mukana Satakunnan Yrittäjien toiminnassa, mutta olisi kiva saada myös itseni ikäisiä parikymppisiä mukaan, Kuja-Kanto sanoo.

Hän aikoo olla aktiivisesti mukana järjestämässä esimerkiksi ensi toukokuussa Ulvilassa pidettäviä festivaaleja, joihin kuuluu myös juoksutapahtuma.

Ulvilan Yrittäjät on yksi Satakunnan Yrittäjiin kuuluvista paikallisyhdistyksistä.

Kuja-Kanto on osallistunut myös Satakunnan Nuorten Yrittäjien toimintaan.

Artturi Kuja-Kanto tekee myös ilmakuvauksia dronella. Tässä yksi talvinen taidonnäyte. Kuva: Artturi Kuja-Kanto

Yrittäjäksi lukioikäisenä

Artturi Kuja-Kanto ryhtyi myös yrittäjäksi hyvin nuorena. Hän suoritti Nuori yrittäjä (NY) -kurssin käydessään lukion toista luokkaa.

– Hieman ennen kuin kurssi päättyi, perustin oman yrityksen KujisPhoto Oy:n. Lukio jäi kesken, hän kertoo.

Vuodesta 2021 lähtien Kuja-Kanto on toiminut yrittäjänä, joka tarjoaa videokuvauspalvelua yksityishenkilöille ja yrityksille. Pääroolissa ovat mainos- ja markkinointivideot, mutta Kuja-Kanto tekee myös muun muassa häävideoita sekä dronella ilmakuvauksia.

– Yritykselläni menee ihan hyvin, hän kertoo.

Lisätienestiä Kuja-Kanto hankkii palkkatyöntekijänä Kiinteistönvälitys Otso Lkv:n leivissä. Hän toimii kiinteistönvälittäjänä, minkä lisäksi hän on valjastanut valokuvaajan ammattitaitonsa firman käyttöön.

– Teen asuntojen kuvauksia oman yritykseni KujisPhoto Oy:n kautta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen