22.5.2019 klo 10:09
Uutinen

Asiantuntija-apua suunnitteluun ja rahoituksen hakuun

ProAgrian HYMY Häme II -hanke palvelee mikro- ja pk-yrityksiä koko Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella. Hankkeessa autetaan yrittäjiä esimerkiksi investointien suunnittelussa ja rahoituksen haussa.

Lisäksi neuvontajärjestön yrityspalvelut tuottavat yrittäjälle hakemuksessa tarvittavaa taustatietoa. Asiantuntijat kääntävät sitten kaiken tämän hakemukseen ”viranomaiskielelle”.

– Yrittäjällä ei tarvitse olla valmista suunnitelmaa ottaessaan meihin yhteyttä. Yrityksen tilanne kartoitetaan ja rahoitusvaihtoehdot sekä -laskelmat tehdään yhdessä yrittäjän kanssa. Sen pohjalta muotoilemme täällä ProAgriassa rahoitushakemuksen, ProAgrian yritysasiantuntija Päivi Tiura-Paavola kertoo.

Nyt on hyvä hetki hakea maaseuturahaston yritystukia

Tiura-Paavola muistuttaa, että maaseuturahaston yritystukia voi hakea muutkin kuin maatalousyrittäjät. Kanta-Hämeen alueella suuri osa yrityksistä on maaseutualueelta. Vain Hämeenlinnan ja Riihimäen ydinkeskusta-alueilla sijaitsevat yritykset on rajattu maaseuturahoituksen ulkopuolelle.

– Heitäkin voimme palvella suoraan ProAgrian yrityspalvelujen kautta, hän huomauttaa.

Nyt on aika toimia, sillä Hämeen Ely-keskuksella on alueen mikro- ja pk-yrityksille tarkoitettua rahaa vielä hyvin jäljellä. EU:n ohjelmakauden päättymisen vuoksi hankkeet on saatava liikkeelle tuota pikaa. Seuraava yritystukien valintajakso päättyy 31.7.2019.

– Hyödyntäkää maksutonta yritystukiin ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvää palvelua! Hämeen Elyssä on hyvä tilanne, rahaa vielä jaettavissa, joten nyt kannattaa lähteä suunnittelemaan investointia yhdessä yritysasiantuntijan kanssa. Alkuun riittää yhteydenotto minuun, niin kartoitetaan yhdessä tilanne ja mietitään askeleet eteenpäin, Tiura-Paavola kannustaa.

Lue lisää asiasta Hämeen Yrityssanomista 3/2019.

Muita kiinnostavia aiheita