15.12.2017 klo 13:24
Uutinen

Atte Pohjanmaa on Vuoden 2017 hynyläinen – Nuorten yrittäjien verkosto jakoi perinteisen vertaispalkinnon

Helsingin Yrittäjien Nuoret Yrittäjät palkitsi Vuoden 2017 hynyläinen -palkinnolla Atte Pohjanmaan verkoston syyskokouksessa 13.12.2017. Vertaispalkinto jaetaan vuosittain nuorelle yrittäjälle, jolla on loistava asenne ja joka on aktiivisesti ottanut osaa Hynyn toimintaan. Tutustu palkittuun yrittäjään jutussamme!

Vuoden hynyläinen 2017, kuka olet ja mitä yrityksesi tekee?

”Nimeni on Atte Pohjanmaa ja firman nimi on Vertics Oy – me rakennamme liiketoimintaa ohjelmistoilla! Ytimessä olemme ohjelmistoyritys, mutta toimintamallimme ovat hyvinkin kaukana moisesta. Asiakastilanteissa olemme usein hakeneet hybridiroolia: koodari + business strategisti + palvelumuotoilija + markkinointikonsultti. Teemme siis yksinkertaisesti hemmetin kovia verkkopalveluita ja sovelluksia – ja hurjimmillaan rakennamme suuriakin yhteistyöhankkeita erilaisten firmojen kanssa.

Asiakkaiden puolelta meiltä löytyy niin isoja kuin pieniäkin firmoja, joille tarjoamme uniikkia tulokulmaa uusiin innovaatiohankkeisiin. Olemme lähteneet myös joihinkin startup-asiakkaisiimme mukaan osakkaiksi aktiivisella roolilla. Myös muutama firman oma hanke on viikonloppuprojektina tekeillä. Teemme lisäksi ”spin-offien repimistä” eli toteuttaessamme yrityksen kanssa ratkaisua heille, avaamme keskustelua suuntaan; voisiko ratkaisua skaalata ja jälleenmyydä yhdessä.

Pidemmällä tähtäimellä liiketoiminta tulee rakentumaan firmojen luomiseen ja myymiseen.”

Miten sinusta tuli yrittäjä?

”Yrittäjän ura alkoi jo hyvin nuorena, 12-vuotiaana, lisensoimalla applikaatio mykkien henkilöiden kommunikaation tueksi. Myöhemmin 15-vuotiaana mukaan astui verkkosivujen tekeminen toiminimellä ja Startup Saunan kiihdyttämöohjelmat. Taustalla innoittajina on ollut niin perheen ja suvun jäseniä kuin muita tuttuja. Lukiossa törmäsin Max Kalhaman kanssa ja hommat alkoivat vain tapahtumaan ja nykyinen firmani olikin jo syntynyt.”

Miten löysit HYNY:n ja mitä odotat sen toiminnalta tulevaisuudessa?

”HYNY:yn eksyin sattumoisin FallUp-tapahtuman kautta. Aluksi katselin hommaa vain Facebookin kautta ja myöhemmin siirryin mukaan tapahtumiin. Nyt polku johti mukaan HYNY:n hallituksen edustajaksi vuodeksi 2018.”

Mitä terveisiä lähettäisit muille yrittäjille?

”Do what you love.”

HYNY on Helsingin Yrittäjien nuorten yrittäjien oma vapaamuotoinen verkosto. Tapahtumien järjestämisen lisäksi HYNY verkottaa nuoria myös suositun Facebook-ryhmän kautta. Tutustu toimintaan: www.hyny.fi & Facebook-ryhmä. Vuoden hynyläinen -palkinto jaetaan vuosittain verkoston toimintaan aktiivisesti osallistuneelle nuorelle yrittäjälle.

Kuvassa: HYNY:n puheenjohtaja Sanni Kaikkonen (vasemmalla) ja Helsingin Yrittäjien vuoden 2018 puheenjohtaja Mari Laaksonen jakoivat Atte Pohjanmaalle Vuoden hynyläinen -tunnustuksen. Kuva: Jaana Tihtonen