22.2.2017 klo 11:07
Uutinen

Avaruuskoulutus keräsi 3,2 miljoonan euron rahoituksen

Suomalainen startup Cohu Experience keräsi 43 minuutissa miljoona euroa joukkorahoituksella. Kotimaan ensimmäisen rahoituskierroksen summa nousi 3,2 miljoonaan euroon.

Yhteensä 535 suomalaista yksityissijoittajaa sijoitti kotimaisen Cohu Experiencen käynnisteillä olevaan Space Nation -nimiseen globaaliin koulutusohjelmaan.

Kokonaissumma nousi 3,2 miljoonaan euroon. Cohu Experiencen mukaan kyseessä on uusi joukkorahoituksen ennätys Suomessa.

– Halusimme tarjota suomalaisille mahdollisuuden olla ensimmäisenä mukana kasvavassa avaruusbuumissa järjestämällä rahoituskierroksen Suomessa. Onnistuimme yli odotusten, joten nyt voimme viimeistellä koulutussovelluksemme, vauhdittaa globaalin tiimimme kasvua, aloittaa ohjelman kuvaukset kolmella mantereella sekä järjestää ensimmäisen avaruuslennon, kertoo Cohu Experiencen toimitusjohtaja ja perustajaosakas Kalle Vähä-Jaakkola.

Suomalaisen startupin yritysidea on kerännyt jo etukäteen huomiota myös ulkomailla. Yrityksessä on myös kansainvälisiä tekijöitä, kuten Nasan entinen työntekijä Michael Suffredini ja John Barbera, joka on työskennellyt Turner Broadcastingille. Myös Peter Vesterbacka kuuluu yrityksen työntekijöihin.

Yrityksen koulutus on suunniteltu yhdessä Nasan astronauttikouluttajien kanssa. Space Nation -astronauttiohjelma on kaikille avoin. Harjoittelu käynnistyy mobiilisovelluksella, joka kehittää eri taitoja.

Parhaiten pärjänneet etenevät televisioitavaan valmennukseen ja kilpailuun.

toimitus@yrittaja.fi