Myrskylän kunnan tekninen johtaja Timo Krigsman (vas) ja Myrskylän koulun rehtori Vesa Karjalainen.
12.11.2021 klo 19:52
Uutinen

Avoimet ovet Myrskylän koululla

Myrskylän uudella hirsikoululla oli avoimet ovet maanantaina 8.11. Puheenjohtajamme Aku Eronen kävi tutustumassa kouluun, jonka rakentamisessa on ollut mukana myös myrskyläläisiä yrityksiä. Hän tapasi tuolloin koulun rehtori Vesa Karjalaisen ja sai häneltä tämän haastattelun. Kuvassa vasemmalla myös Myrskylän kunnan tekninen johtaja Timo Krigsman, joka on ollut vahvasti mukana rakentamisprojektissa.

Kysymys: Rehtori Vesa Karjalainen, syyslukukausi on jo pitkällä, eletään marraskuuta. Mitkä ovat ensimmäiset kokemukset uudesta koulusta.

Kyllähän tämä on hieno oppimisympäristö. Olemme itse päässeet vaikuttamaan siihen, koko koulun henkilökunta ja jopa hieman oppilaatkin sen kaikissa vaiheissa. Eli hankesuunnittelusta lähtien tähän viimeisten vaiheiden niin sisustus- kuin kalustesuunnitteluun ja opetusteknologiaan. Vaikka kustannuksissa olikin tietyt reunaehdot, toteutuksessa on menty laatu edellä. Olemme kyllä erittäin tyytyväisiä siihen, mitä meillä täällä Myrskylässä nyt on. Kuvassa digitaalinen ”liitutaulu”.

Kysymys: Silloin kun koulu ei ole opetuskäytössä, sen tiloja on annettu paikallisten yhdistysten käyttöön. Miten tämä on otettu vastaan?

Tästä yhtenä esimerkkinä kerrottakoon, että juuri äsken, kun läksin tuolta opettajainhuoneesta, vastaani tuli muutamia kamerakerholaisia. Kun tervehdin heitä, he sanoivat: ”me olemme niin tyytyväisiä, ettei me tiedetä, miten päin me olisimme. Kun saamme isot näytöt käyttöömme, kuvat avautuvat ihan eri tavalla”. Tilavaan, monenlaiseen toimintaan ja tapahtumaan soveltuvaan liikuntahalliin on myös oltu hyvin tyytyväisiä. Toivommekin, että talolla on paljon monenlaista käyttöä. Koulu on tehty palvelemaan kaikkia kuntalaisia, ei pelkästään oppilaita ja koulun henkilökuntaa.

Kysymys: Pihalla näkyy olevan monenlaista aktiviteettia oppilaille. Miten pihatyöt edistyvät?

Pihoja on otettu vaiheittain käyttöön. Syysloman jälkeen otettiin käyttöön ensimmäinen vaihe. Se on aika pieni alue, joka oikeastaan on ollut käytössä jo viime vuonnakin. Sinne asennettiin leikkivälineitä ja tehtiin tarvittavat massanvaihdot. Tänään avattiin seuraava vaihe ja keskustelin juuri äsken kunnan teknisen johtajan Timo Krigsmanin kanssa, että mahdollisimman pian yritämme saada myöskin pelikenttäalueen käyttöön. Jonkinlainen takaraja on ollut, että saisimme sen käyttöön marraskuun loppuun mennessä ja toivotaan, että se toteutuu.

Teksti ja kuvat: Aku Eronen.