4.10.2023 klo 08:45
Uutinen

AVU Events Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia jäsenyrityksiä ja -yrittäjiä. Toimitusjohtaja ja tuottaja Robert Ingman luotsaa tapahtuma-alan yritystä AVU Events Oy:tä.

Yrittäjän nimi?

Toimitusjohtaja, tuottaja Robert Ingman

Yrittäjänä vuodesta? / Yritys perustettu?

AVU Events on perustettu 2019. Ensimmäisen yrityksen perustin 2008. Samana vuonna aloitin täyspäiväisesti työskentelemään tapahtumatuotantoalalla.


Yhteystiedot?

👉️ www.avuevents.com
👉️ https://www.facebook.com/avuevents/
👉️ https://www.linkedin.com/company/85665587
📧 robert@avuevents.com

Yrityksen toimiala?

Tapahtumatuotanto. Autamme asiakkaitamme onnistumaan luomalla unohtumattomia tapahtumia.

Yrityksen tarina/historia lyhyesti?

Opiskelin rahoitusta Hankenilla, jonka jälkeen olin pankkiiriliikkeessä instituutioasiakkaiden varainhoitajana. Koin, että numeroiden pyörittämisen sijasta halusin olla asiakasläheisemmässä työssä. Vaihdoin tapahtuma-alalle. Päätös, jota en ole koskaan katunut. Vuodesta 2008 olen suunnitellut sekä tuottanut Suomen suurimpia tapahtumia mutta myös pienempien yritysten ja organisaatioiden juhlia, seminaareja ja livestriimattuja kokouksia ja webinaareja.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tapahtuma-ala itsessään on jo sellainen, että jokainen päivä on erilainen. Monen vuoden yrittämisen jälkeen, voin sanoa, että tavallista päivää ei ole.

Käyn tapaamisia asiakkaiden kanssa, teen toimeksiantosopimuksia alihankintaverkostoni kanssa, kirjoitan kutsuvideoiden käsikirjoituksia, joita myös välillä ohjaan. Kartoitan alan uusimpia tuotteita ja teknisiä innovaatioita. Tuomme asiakkaillemme uusia ideoita – sellaista mitä tapahtumissa ei ole suuri yleisö vielä nähnyt.

Varsinaiset tapahtumapäivät ovat pitkiä ja palkitsevia. Silloin on omalta osaltani suurin työ jo tehty mutta pidän tärkeänä itse olla tapahtumissa läsnä varmistaen, että kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Välillä toimin tapahtumissa juontajana, kolmella kielellä, kuten hiljattain Lauttasaaripäivillä ja Venetsialaisissa.

Backstage-kuvassa Hanna Pakarinen ja Ako Kiiski band sekä juontajakollega Taru Valkeapää.

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

AVU Eventsillä olemme ottaneet asiaksemme olla asiakkaan tukena alusta asti ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja vielä tapahtuman jälkeenkin. Tähtäämme asiakkaidemme kanssa pitkäaikaiseen yhteistyöhön. On valtava etu, että osapuolet tuntevat toinen toisensa. En haluaisi koskaan, että asiakkaani saa tärkeänä tapahtumapäivänä tuntemattoman henkilön paikalle, vaan haluamme tarjota tukea koko tapahtumaelinkaaren ajan.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Kaikki eivät pidä kaikista. Yhteistyötä tuleekin tehdä sellaisten kanssa, joista pitää. Yritän itse olla helposti lähestyttävä, kuuntelen asiakkaittani. Luomme ratkaisukeskeisiä tapahtumakonsepteja. Siinä olen hyvä. Uusille asiakkaille yritän tuoda tämän esille jo ensitapaamisessa mutta viimeistään se selviää, kun työ alkaa.

Jos asiakas näkee tapahtuman pelkästään kuluna ja haluaa kilpailutuksen kautta hakea mahdollisimman halvalla tehtyä tapahtumaa, niin lähtökohdat onnistuneelle tapahtumalle ovat heikot ja tapahtuman tavoitteet tuskin täyttyvät.

Robert Ingman ja Hanna Pakarinen

Miten purat stressiä?

Urheilulla! Urheilu on aina ollut lähellä sydäntäni. Olen edustanut Suomen kilpapurjehduksen maajoukkuetta. Edelleen urheilen. Teen joka päivä jotakin. Kehitän kuntoani, joka myös auttaa stressin purkamiseen.

Oliko sinulla ennakkoon uskomuksia yrittäjyydestä? Ovatko ne toteutuneet?

Olen edelleen hiukan yllättynyt kuinka yrittäjyyden vapaus ja vastuu tulevat esille ihan jokapäiväisessä työssä.

Mikä on sinun guilty pleasure, mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

Rohkeudella on moni yrittäjä päässyt pitkälle. Itsekin yritän olla rohkea enkä oikein häpeä kertoa mitään. Jos joku kysyy jotakin, niin vastaan rehellisesti.

Rohkeudesta on myös apua näyttelemistyössäni, jota ammatikseni teen tapahtumatuotantotyön ohessa.

Robert Ingman, AVU Events Oy

Minua edustaa Nordic actors agency AURA actors.

Aina en ole ollut rohkea. Olen saattanut jättää näyttämättä oikeita tunteitani.

Onko sinulla aamurutiineja?

Säännöllisten vatsatreenien ja kahvinjuonnin lisäksi aamurutiineihin kuuluu yleensä myös lasten patistaminen hampaiden pesuun, aamupalan syömiseen ja kouluun menemiseen.

Anna yksi yrittämisen tai elämäntaidon vinkki yrittäjäkollegalle.

Vältä yhteistyötä ilmapiirin pilaajien kanssa. Et voi miellyttää kaikkia.
– Ole rohkeasti oma itsesi äläkä lannistu pienistä!


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >

💎 Katso kaikki Espoon Yrittäjien Viikon vieras -esittelyt täältä >