Liikahus
21.3.2022 klo 12:47
Uutinen

Blogi: Liikahus tarjoaa mainion tavan verkostoitua ja kehittää yritystoimintaa

Käytännössä Liikahus on keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, mutta siihen liittyy aina myös pieni liikunnallinen osuus.

Helmikuun puolivälissä julkaistun Business Rovaniemen kyselyn tulosten mukaan Rovaniemellä toimivat yrittäjät eivät käytä kovinkaan aktiivisesti Business Rovaniemen palveluita. Samaisen kyselyn perusteella voidaan todeta kaupungin imagon olevan kehnohko yrittäjien silmin – toisaalta Business Rovaniemen asiakastyytyväisyys oli tulosten valossa hyvää luokkaa.

Elinkeinopalveluiden käyttö on monesti myös yrittäjästä itsestään kiinni. Aktiiviset yrittäjät hyötyvät palveluista enemmän, kuin passiiviset. Kaupunki tarjoaa hyviä palveluita, mutta aivan kotiin tai toimistolle saakka niitä ei kuitenkaan tuoda. Nykypäivänä yrittäjän onkin syytä olla myös omatoiminen, sillä erilaisia tuki- ja palveluinstrumenttejä on saatavilla kirjava määrä.

Ota hyöty irti Liikahuksesta

Yksi mainio tapa hyötyä Business Rovaniemestä, on osallistua Liikahus -nimiseen tapahtumaan. On myönnettävä, että itsellänikin oli ennakkoluuloja tätä konseptia kohtaan. Noin kuukausi sitten osallistuin ensimmäiseen Liikahukseen ja ennakkoluuloni murskattiin tyystin. Liikahus on mielenkiintoinen ja oiva mahdollisuus liiketoiminnan kehittämiseen.  

Käytännössä Liikahus on keskustelu- ja verkostoitumistilaisuus, mutta siihen liittyy aina myös pieni liikunnallinen osuus. Helmikuisessa Liikahduksessa kävimme kävelemässä pienen happihyppelyn ohjelmakokonaisuuden puolivälissä. Eli tätä osuutta ei tarvitse pelätä, vaikkei mikään himoliikkuja olisikaan.

Hyöty yrittäjälle tulee Liikahuksessa keskustelujen kautta. Idea on yksinkertainen. Tapahtumassa on aina kaksi menestynyttä yritystä ja kaksi yritystä, joilla on jokin ”haaste” – esimerkiksi siirtyminen kansainvälisille markkinoille.  Sparraavat yritykset kertovat, miten he ovat kyseisen haasteen selättäneet ja tämän jälkeen sparrattavat yritykset kertovat omasta liiketoiminnastaan ja haasteistaan. Koko ajan käydään vuoropuhelua, johon myös muut Liikahukseen osallistujat voivat osallistua.

Pääesiintymisvuorossa olevien yritysten esittelyiden ja keskustelun avausten jälkeen, tapahtumaan osallistujat jaetaan kahteen ryhmään. Ryhmät jalkautuvat eri tiloihin ja alkavat näissä pienemmissä ryhmissä jakamaan omia vinkkejään sparrattaville yrityksille ko. teeman tiimoilta.

Kuka hyötyy Liikahuksesta?

Liikahduksesta suurimman hyödyn saa tietenkin sparrattavina olevat yritykset ja se hyöty on varsin suuri. Miettikää – noin 20 eri alan yrittäjää jakaa vinkkejä, neuvoja ja kontakteja, jotta sparrattavana oleva yrittäjä voisi liikahtaa eteenpäin liiketoimintansa muutosvaiheessa.

Toisaalta Liikahduksesta hyötyvät myös ne yrittäjät, jotka vain osallistuvat tapahtumaan. He nimittäin kuulevat kaiken keskustelun ja pystyvät myös itse hyödyntää tätä tietoa omassa liiketoiminnassaan. Harvassa muussa tapahtumassa voit saada yhtä valtavan tietomäärän aiheista, kuten; kansainvälistyminen, liiketoiminnan kasvattaminen, rekrytointi, markkinointi tai rahoitus. Ja kaiken tämän vieläpä aivan maksutta. Fiilis on aivan eri, kun tiedonlähteenä toimivat kanssayrittäjät.

Kehotan vilpittömästi kaikkia ilmoittautumaan seuraavaan Liikahukseen, minkä Business Rovaniemi järjestää 22.3. Et tule varmasti pettymään.

Lisätietoja tapahtumasta saat tästä linkistä.

Blogin kirjoittaja: Timo Tapaninen, Rovaniemen Yrittäjien hallituksen jäsen