4.9.2018 klo 07:04
Uutinen

Business Espoo palvelee yrityksiä Otaniemen A Gridissä

Espoolaisia ja sen lähikuntien yrityksiä palvellaan nyt entistä sujuvammin, sillä uusi palvelumalli Business Espoo on muotoutumassa Otaniemen A Gridiin. Helsingin seudun kauppakamari, Omnia, Espoo Marketing ja Espoon kaupungin elinkeinotoimi ovat parhaillaan purkamassa muuttolaatikoita uusissa tiloissa. Myös TE-toimisto, YritysEspoo ja Espoon Yrittäjät muuttavat syksyllä yhteisiin tiloihin osoitteeseen Otakaari 5.

Muutos helpottaa ja nopeuttaa espoolaisten ja muiden pääkaupunkiseudun alueen yritysten ja yrittäjien asioiden hoitamista, kun palvelut ovat saatavilla yhden katon alta.

– Asiakasrajapinnassa työskentely tuo monia etuja myös A Gridiin muuttaville toimijoille. Yhteiset tilat edistävät palvelukonseptien jouhevamman kehittämisen ja resurssien jakamisen, mikä mahdollistaa palvelujen kustannusvaikuttavamman tuottamisen. Sisäinen tiedonkulku toimijoiden välillä kehittyy, mikä näkyy selkeämpänä ja yhtenäisempänä viestintänä myös asiakkaille, iloitsee Espoon kaupungin elinkeinopäällikkö Harri Paananen.

Yrittäjiä palvellaan saman katon alla monipuolisesti

Espoon kaupungin elinkeinotoimi ja erityisesti kaupungin kilpailukykyyn, kansainvälisiin asioihin, maahanmuuttoon ja Korko-hankkeen palveluihin liittyvät palvelukokonaisuudet löytyvät nyt A Gridistä. Espoo Marketing houkuttelee Espooseen kasvuyrityksiä, sijoittajia ja vierailijoita sekä auttaa Espoo Innovation Gardenin ja Visit Espoon ekosysteemien toimijoita menestymään. Tavoitteena on saada lisää työpaikkoja ja elinvoimaa Espooseen. Espoo Marketing on Espoon kaupungin omistama yhtiö.

Kauppakamari tuo A Gridiin laajan palvelu- ja koulutustarjontansa sekä 7 000 vakiintuneen yrityksen verkoston alkaville yrityksille.

Espoon Yrittäjät on kaikkien yrittäjien oma paikallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Edunvalvonnan ja verkostojen lisäksi järjestön kautta saa maksuttoman neuvontapalvelun, tuoreimman tiedon yrittämiseen liittyen sekä rahanarvoisia jäsenetuja. YritysEspoo palvelee Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten asukkaita yritysten perustamiseen ja kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Uudenmaan TE-toimiston yrityspalveluiden asiantuntijat palvelevat yrityksiä ja työnantajia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.

Autamme yrityksiä osaavan työvoiman hankinnassa; vastaanotamme avoimen työpaikan, julkaisemme sen sovituissa kanavissa ja teemme ehdokashakuja. Palvelumme kattavat myös kansainvälisen työnhaun ja erilaisia koulutusmahdollisuuksia. Lisäksi apua löytyy yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen sekä irtisanomis- ja lomautustilanteisiin. Kauttamme on mahdollista hakea myös palkkatukea työllistämiseen ja tarjoamme työkokeilumahdollisuutta, kertoo palvelupäällikkö Varpu Siivonen Uudenmaan TE-toimistosta.

Omnian tehtävänä on edistää kansalaisten osallisuutta, osaamista ja hyvinvointia sekä alueen kuntien, yhteisöjen ja yritysten elinvoimaa. BusinessEspoo -ekosysteemissä Omnia vahvistaa alueen yritysten ja yhteisöjen strategioiden ja tarpeiden mukaista osaamista.

Palveluiden lisäksi A Gridissä verkostoidutaan

Kaikki Business Espoon toimijat tarjoavat yrittäjille mahdollisuuden verkostoitumiseen erilaisten tapahtumien ja koulutusten kautta. Esimerkiksi YritysEspoo järjestää säännöllisesti businessklinikoita markkinoinnista, lakiasioista, omistajanvaihdoksesta, hankintalaista, innovaatioista ja kansainvälistymisestä. Espoon kaupungin tarjoama maksuton kuukausittain järjestettävä englanninkielinen keskustelu- ja ideointitilaisuus Bisnestreffit-BisnesDates järjestetään niin ikään elokuusta alkaen A Gridin tiloissa.

Lisätietoja:

Harri Paananen, elinkeinopäällikkö, Espoon kaupunki
puh. 043 826 7701, harri.paananen@espoo.fi

_ _

Business Espoon organisaatiot

Espoon kaupungin elinkeinotoimi
Elinkeinojohtaja Tuula Antola
Puh. 043 824 6393, tuula.antola@espoo.fi

Espoo Marketing OY
Toimitusjohtaja Jaana Tuomi
Puh. 040 579 4727, jaana.tuomi@espoo.fi

Helsingin seudun kauppakamari
Johtaja Saija Äikäs
Puh. 050 492 5854, saija.aikas@helsinki.chamber.fi

Uudenmaan TE-toimisto
puh. 0295 040 002, verkkosivut

Espoon Yrittäjät – pienten ja keskisuurten yritysten etu- ja palvelujärjestö www.espoonyrittajat.fi
YritysEspoo – maksutonta yritysneuvontaa kaikille*
Toimitusjohtaja Erkki Pärssinen
Puh. 050 411 1104, erkki.parssinen@espoonyrittajat.fi

Omnia
Liiketoimintajohtaja Riikka-Maria Yli-Suomu
Puh. 050 348 6544, riikka-maria.yli-suomu@omnia.fi