17.3.2020 klo 12:20
Uutinen

Business Finlandilta uutta koronarahoitusta – Finnvera voi kasvattaa rahoituksen kahdesta neljään miljardiin

Business Finland lanseeraa kaksi uutta rahoituspalvelua lieventämään koronavirusepidemian aiheuttamia talousvaikutuksia. Finnvera lisää rahoitusta ja asiakaspalvelua.

Business Finland avaa torstaina 19. maaliskuuta kaksi uutta rahoituspalvelua, joiden avulla pienet ja keskisuuret yritykset voivat kehittää ratkaisuja koronaviruksen aiheuttamiin ongelmiin.

Rahoituksen avulla yritykset voivat selvittää ja suunnitella uusia liiketoimintoja, korvaavia toimitusketjuja ja tuotannon sekä työn tekemisen tapojen uudelleenorganisoimista koronaviruksen aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

Rahoitusta suunnataan toimialoille, jotka kärsivät epidemian vaikutuksista vakavimmin. Rahoitus on kohdennettu matkailuyrityksille ja matkailun oheispalveluja tuottaville yrityksille, luoville aloille sekä kaikille toimialoille, joiden toimitusketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai on vaikuttamassa.

Rahoituksen taustalla on hallituksen lisätoimet yrityksille koronaviruksen aiheuttamien vaikeuksien vähentämiseksi. Lisätietoa rahoituksesta löydät Business Finlandin sivuilta.

Finnvera lisää rahoitusta ja asiakastyötä

Finnveralla on mahdollisuus kasvattaa pk-yritysten rahoitusta kaksinkertaiseksi. Laissa rahoitukselle oleva valtuusraja on 4,2 miljardia euroa, josta tällä hetkellä käytössä on noin 2 miljardia euroa.

Finnvera laajentaa pk-takauksen ja alkutakauksen käyttömahdollisuudet koskemaan myös koronan aiheuttaman suhdannetilanteen edellyttämää rahoitusta. Molemmissa takauksissa asiakkaan pankki tekee sähköisen hakemuksen Finnveralle, ja Finnvera tekee päätöksen 80 prosentin takauksesta ennalta sovittujen kriteerien perusteella.

Suhdannetilanteen edellyttämään rahoitukseen on mahdollista hyödyntää muitakin Finnveran rahoitusvälineitä kuten takauksia, lainoja, joukkovelkakirjalainoja tai juniorilainoja. Rahoituksen edellytyksenä on kaikissa ratkaisuissa se, että yrityksellä on pidemmän aikavälin kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

− On äärimmäisen tärkeää auttaa suomalaiset yritykset yli todella vaikean tilanteen. Varaudumme kasvavaan kysyntään myös kohdentamalla henkilöstöä sisäisesti uudelleen ja rekrytoimalla lisää henkilöitä kriittisiin tehtäviin. Pyydän kuitenkin asiakkailta sähköisten asiointikanavien hyödyntämistä ja ymmärrystä ruuhkatilanteita kohtaan. Olen vakuuttunut, että yhteistyössä muiden rahoittajien kanssa löydämme ratkaisut, joilla yritysten toimintakyky voidaan turvata, kertoo Finnveran pk-rahoituksen liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä.

Lisää tietoa Finnveran sivuilta

toimitus(at)yrittajat.fi