12.11.2018 klo 20:11
Uutinen

Caj-Erik Karpille ja Pentti Risbergille Yrittäjäristin Suurristit

Onnittelut Caj-Erik Karpille ja Pennti Risbergille Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristin johdosta!

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Caj-Erik Karpille ja Vaasan Yrittäjien pitkäaikaiselle puheenjohtajalle Pentti Risbergille on myönnetty Suomen Yrittäjien korkein huomionosoitus.

Suomen Yrittäjien Yrittäjäristin Suurristi on huomionosoitus henkilölle, joka yksityisenä yrittäjänä tai yksityisen yrittäjyyden edistäjänä on erityisen ansioitunut ja/tai omalla panoksellaan vaikuttanut merkittävästi Suomen Yrittäjien tai sen jäsenjärjestöjen luottamustehtävissä ja osallistunut yhteiskunnallisiin luottamustehtäviin vähintään maakuntatasolla edistäen niissä yksityistä yrittäjyyttä.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien kunniapuheenjohtaja Caj-Erik toimi aluejärjestön puheenjohtajana 10 vuotta. Näiden vuosien aikana hänellä oli luottamustehtäviä myös Suomen yrittäjien hallituksessa sekä eri valiokunnissa ja valtuuskunnissa. Hän oli myös voimallisesti mukana rakentamassa Valtakunnallisia Yrittäjäpäiviä Vaasassa vuonna 2016. Karp on henkilökohteisella panoksellaan lähentänyt aikanaan suomenkielistä ja ruotsinkielistä yrittäjäkuntaa koko Pohjanmaan alueella. Hänet tunnetaan myös alueemme teollisuudessa miehenä, joka ensimmäisinä uskoi robotiikan mahdollisuuksiin. Karp toimi Suomen Robotiikkayhdistyksen hankkeen vetäjänä Pohjanmaalla 2011 – 2012.

Pentti Risberg toimi puolestaan 10 vuotta Vaasan Yrittäjien puheenjohtajana ja Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana. Hänellä on myös näiden vuosien aikana ollut hallitus- ja valiokuntatehtäviä Suomen Yrittäjissä. Risberg on ansioitunut myös kunnallispolitiikan saralla. Hän on toiminut Vaasan kaupunginvaltuuston valtuutettuna, Vaasan teknisten liikelaitosten johtokunnan varapuheenjohtajana, kuuden kunnan omistaman jätehuoltoyrityksen Stormossenin hallituksen jäsenenä sekä EK:n aluejohtokunnassa. Hän on edelleen aktiivisesti mukana kunnallispolitiikassa.

Caj-Erik Karp ja Pentti Risberg vastaanottavat Suurristit Yrittäjäjuhlassa Strampen ravintolassa 10.11.2018. Kuvassa Caj-Erikin ja Pentin lisäksi Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajisto eli puheenjohtaja Mikael Fredman ja varapuheenjohtajat Katja Rajala ja Kaj Svels.

Kuva: Mari-Johanna K.