Yrittäjien Jäsenpalvelu on väliaikaisesti pois käytöstä ke 7.6. klo 8-16 sivustouudistuksen vuoksi. Pahoittelemme häiriötä.

7.2.2019 klo 08:39
Uutinen

DELMAC OY päässyt nopeasti kasvuyhtiöksi

Lahtelainen puuntyöstökonekauppa Delmac Oy aloitti toiminnan syyskuussa 2017.

Yhtiö on toiminut sijoitusyhtiönä jo yli 30 vuotta, mutta aktiivisena puu-, alumiini-, muovi- ja kierrätysteollisuutta palvelevana työstökonekauppana yhtiöllä alkoi toinen toimintavuosi. Yhtiön omistaja Jukka Pelkonen kertoo pitkään harkinneen oman aktiivisen yrittäjänuran aloitusta ja helmikuussa 2017 hän irtisanoutui entisestä 27 vuotta kestäneestä työurasta. Päätös ryhtyä yrittäjäksi oli hyvin lähellä aikaisemminkin, mutta hyvä teollisuuden investointitilanne teki lopulta päätöksen helpoksi. Pelkonen suosittelee yrittäjäuraa ajatteleville hankkimaan vankan ammattiosaamisen omasta toimialasta ja hyvän tietämyksen yrityksen eri toiminnoista (tuotanto, ostot, taloushallinto, myynti, markkinointi, HR). Useisiin asioihin saa Lahdessakin hyvin neuvoja ja tukea. Yksi hyvä organisaatio yrittäjyyden taipaleelle opastamaan on LADEC. Verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa vahvistaa omaa osaamista ja yleensä neuvoja on saatavilla kuin vain kysyy.

Delmac Oy aloitti toimintansa käytännössä nollasta ns. start up – yhtiönä. Ensimmäisenä työnä oli toimintojen ja verkostojen rakentaminen. Työstökonekaupan toiminnot lähtivät liikenteeseen käytännössä yhteistyökumppaneiden, toimintaverkoston ja www-sivujen rakentamisesta. Ensimmäinen tilaus saatiin heti syyskuun alussa Suomen suurimmalta ulkoverhous- ja sisustuspaneleita valmistavalta Siparila Oy:ltä. Ensimmäisten toimintakuukausien aikana tärkeimpänä toimintana Pelkonen mainitsee asiakaskontaktit. Jos uusi yritys saat luotua heti toiminnan alussa asiakkaiden kanssa toimivan kumppanuusverkoston ja pystyy saavuttamaan asiakkaiden luottamuksen on hyvät edellytykset saavuttaa menestys.

Delmac Oy on pystynyt lyhyen toimintansa aikana saavuttamaan jo hyvän aseman maamme työstökonekaupassa. Lukuisat konetoimitukset puuteollisuuteen ja muutamat projekti alumiinin ja muovin työstöön sekä kierrätysmurskaimien toimitus paperiteollisuuteen ovat saaneet yhtiö nopeasti kasvuyhtiöksi. Yhtiön liikevaihto on noussut nopeasti 1M€ tasoon ja samalla yhtiö on saavuttanut jo toisena vuotena peräkkäin AAA-luottoluokan. Yhtiön tulevaisuuden näkymät ovat hyvät perustuen hyvään tilauskantaan ja aktiiviseen toimintaan. Delmac toimittaa yksittäisistä työstökoneista, maalaamo- ja pölynpoistolaitteista aina isoon tuotantolinjaa saakka ja sekin on yksi yhtiön vahvuuksista. Myös lukuisat yhteydenotot työstökonevalmistajien suunnalta yhteistyötä ehdottaen kertoo, että jotain on tehty jo nyt oikein.

Uusille yrittäjille Jukka Pelkonen suosittelee hankkimaan vankan ammattiosaamisen. Kun se on hankittu ja yrityksen toiminnot ovat opiskeltu ja vielä uskotaan omaan tekemiseen niin sen jälkeen vain liiketoiminta käyntiin. Suomi on hyvä maa yrittää, olosuhteet ovat vakaat, neuvoja saa ja ihmisiin voi luottaa.

Lisätiedot:

www.delmac.fi