17.10.2019 klo 13:15
Uutinen

Ehdolla hallitukseen ja puheenjohtajaksi syyskokouksessa 2019

Tommi Korpihalla, Kari Riihola, Mikko Rajamäki, Jani Kumpulainen ja Kari Peltola esittäytyvät.

Tommi, Mikko ja Jani ehdolla tulevaan hallitukseen ja molemmat Karit ehdolla puheenjohtajaksi.

Tule vaikuttamaan syyskokoukseen 25.10.2019.

Ilmoittaudu tästä


Tervehdys, hyvät yrittäjäkollegat!

Emme ole kirjoittaneet Teille aikaisemmin, vaikka olemme oikeastaan vanhoja tuttuja. Nyt rohkenimme, koska tunnemme jo toisemme ja olemme tavanneetkin erilaisissa tilanteissa. Tämän kirjoituksen taustalla ovat henkilövalinnat. Kun meitä nyt parin vuoden tauon jälkeen pyydettiin uudelleen mukaan yrittäjäyhdistyksen toimintaan – toista pyydettiin puheenjohtajaksi ja toiselle avautui tilaisuus tulla uudelleen hallitukseen – emme nytkään tule hätiköiden: Olemme miettineet ja harkinneettilannetta monelta kantilta.

Muistattehan Karin. Entinen kauppias, nykyinen paikallisuuden puolestapuhuja ja ennen kaikkea yrittäjävuodesta 1989 alkaen. Hän ryhtyisi mielellään puheenjohtajaksi. Monenlaisen ruuanmyynnin lisäksi hänellä on rutkasti yrittäjäkokemusta myös kaupan, liikunnan ja hyvinvoinnin sekä terveydenhuollon aloilta. Mikro-, ja pienyrittäjyydestä on kertynyt siis monenlaisia kokemuksia 30 vuoden ajalta. Hän sopisi erinomaisesti luotsaamaan joukkuetta, jossa joukkuekavereina ovat hallituksen nykyiset jäsenet. Heillä on paljon osaamista ja samalla potentiaalia myös tulevaisuutta ajatellen, sen he ovat jo nyt osoittaneet tekemällä rohkeaa ja ennakkoluulotonta työtä.

Verkostoitumisen ja antoisan vapaa-ajan toiminnan lisäksi Kari haluaisi nostaa kolme teemaa, jopa nykyistä voimakkaammin esille. Hän haluaisi tehostaa yrittäjien paikallista yhteiskunnallista vaikuttamista Iisalmen ja Ylä-Savon alueella. Lisäksi hän haluasi löytää keinoja, joilla yritystoimintaa voidaan tukea sparraamisen ja yrityskummien avulla. Kolmas tavoite, jota hän halusi korostaa, on meidän yrittäjien arvostus. Olisi hienoa, jos pystyisimme nostamaan kuluttajilla olevaa mielikuvaa siitä, kuinka tärkeitä paikalliset yrittäjät omalla paikkakunnalla ovat. Me yrittäjät ansaitsemme nykyistä korkeamman arvostuksen.

Varsikin ensimmäisessä ja kolmannessa teemassa mukaan tulisi Tommi, jonka monet muistavat lehdentoimittajana. Tommilla on sellaisia vahvuuksia, joita yrittäjäjärjestö tarvitsee. Erityinen vahvuus on kirjoittaminen, mutta myös viestintä eri muodoissaan. Viestinnän lisäksi Tommilla on mielenkiintoa myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Varsinkin tuo kuluttajamielikuvan parantaminen on sellainen asia, jota Tommi haluaa viedä eteenpäin. Hänellä on taito pukea puhuttelevaksi tekstiksi sellaiset ajatukset, joita hallitus haluaa saattaa suurenyleisön tietoisuuteen. Niin, verkostoitumisen ja vapaa-ajan toiminnan, yhteiskunnallisen vaikuttamisen, yrittäjyyden mielikuvannostamisen ja yrittäjyyden tukemisen kautta haluaisimme siis lähteä rakentamaan Iisalmen yrittäjille uudenlaista pelikirjaa ja taktiikkaa unohtamatta aikaisempien hallitusten kehittämää erinomaista ja palkittua toimintaa. Haluamme luoda joukkueen, jossa otetaan huomioon jokaisen jäsenen taidot ja vahvuudet. Menestys ja hyvä lopputulos vaativat koko joukkueen panosta. Mikäli Iisalmen Yrittäjät haluaa lähteä rakentamaan joukkuetta, jolla on perinteisen yhdistystoiminnan lisäksi haastavammat tavoitteet, olemme siihen omalta osaltamme valmiita.

Terveisin Kari ja Tommi


Olen Mikko Rajamäki, iisalmelainen v:sta 1996. Perustin tänä keväänä yrityksen MR Improver Oy, jonka tehtävänä on auttaa yrityksiä ja yrittäjiä talouden ja kassavirran hallinnassa sekä erilaisissa muutostilanteissa ja liiketoiminnan suunnittelussa. Minulla on takana yli 30 v. kokemus talouden ja hallinnon vastuutehtävistä. Olen toiminut pienosakkaana ja siten yrittäjäluontoisesti Finndomossa v. 2005 lähtien 4 vuoden ajan. Toimin Ylä-Savon Teollisuus r.y:n hallituksen jäsenenä, jossa aloitin v. 2013. Liityin Yrityskummeihin nyt keväällä 2019.

Arvostan yrittäjiä ja yrityksiä, olivatpa ne sitten yrityskooltaan pieniä, keskikokoisia tai suuria. Lähden ehdolle Iisalmen Yrittäjien hallitukseen, koska haluan tuoda oman erityispanokseni yhdistyksen toimintaan. Näen, että minun kaltaiselleni talouden kokemusta omaavalle asiantuntijalle olisi käyttöä yrittäjäyhdistyksessä. Joku toinen sanoi, että tarvitaan sparraajia, minusta saa myös sellaisen. Jos johonkin toimintaan lähden mukaan, niin sitten myös sitoudun siihen. Kannan omalta osaltani huolta yrittäjien jaksamisesta, niin fyysisestä kuin henkisestäkin. Itselläni on kokemusta burnoutin partaalla olemisesta, josta selvisin ja otin opiksi. Yrittäjäyhdistys voi toimia tässäkin hyvänä apuna ja voimavarana, niin kuin on varmaan jo toiminutkin.

Mielestäni yrittäjäyhdistyksenkin tulee jatkossa omalta osaltaan panostaa myös siihen, miten saamme Iisalmen ja samalla koko Ylä-Savon pidettyä veto- ja pitovoimaisena tulevaisuudessa. Tässä tehtävässä onnistuminen parantaa kaikkien alueen yritysten toimintamahdollisuuksia. Tähän työhön tarvitaan yhteistyötä ja verkostoja. Voi olla, että verkostoja tarvitaan myös laajemmalti, vaikkapa Kuopion suuntaan. Itse olen pyrkinyt verkostoitumaan ja olen nähnyt sen hyödyllisenä molempien osapuolten kannalta. On myös tunnistettava ja tunnustettava Iisalmen kaupungin rooli seutukunnan keskuskaupunkina ja Kuopion rooli maakunnan keskuskaupunkina. Molemmat tarvitsevat toisiaan.

Iisalmelaisiin ja myös ylä-savolaisiin yrityksiin ja yrittäjiin olen päässyt tutustumaan MikroGrow -hankkeessa, jossa olen mukana. Koulutukseltani olen KTM ja HHJ. Olen myös mukana muutaman pk-yrityksen hallituksessa. Tyyppinä olen rento ja helposti lähestyttävä. Koska olen syntyisin Etelä-Pohjanmaalta ja elänyt siellä puolet elämästäni, niin minusta voi saada vaikutelman jäyhyydestä. Sydän on kuitenkin jo savolaistunut.

Lisätietoja minusta: https://www.improver.fi

https://www.strategicaccounting.fi/portfolio/mikko-rajamaki-strategic-ac…

Mikko Rajamäki


Hei kaikille!

Olen Jani Kumpulainen, 34-vuotias kolmannen polven taksiyrittäjä Iisalmesta. Yrittäjänä olen toiminut vuodesta 2010. Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen lähtenyt laajentamaan yritykseni Taksipalvelu Kumpulainen Oy toimintaa. 8 vuotta ajelin yhdellä autolla yksinäni ja silloin tällöin joku ns. heittokuljettaja kävi ajelemassa apuna.

Vuonna 2018 heinäkuussa tapahtunut taksialan vapautus ravisutti alaa todella paljon. Siinä vaiheessa olisi ollut helppo heittää hanskat tiskiin ja keksiä jotain muuta tekemistä. Toisin kävi, suvun taksiyritystoiminta on niin arvokas asia minulle ja olen siitä niin ylpeä, ettei sitä pieniin vaikeuksiin lopeteta. Paljon lakimuutos toi pahaa ja paljon hyvää, kaikki pahat asiat vain piti kääntää vahvuudeksi. Minun mielestäni on yrittäjyyttä se, että pystyy muuntautumaan tilanteen sekä ajan mukaan, eikä jää märehtimään vanhoja ja miettimään että ”nyt on saatava takaisin ne vanhat hyvät ajat”.

Tällä hetkellä yrityksessäni on viisi taksia ja työllistän viisi vakituista ja kolme osa-aikaista taksinkuljettajaa. Olen someaktiivi. Yrityksen mainonnan ja markkinoinnin hoidan täysin itse, jonka takia somekanavat ovat tulleet todella tutuiksi. Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2010 ja toiminut erilaisten yhdistysten sekä yhtiöiden hallituksissa. Tässä niistä muutamia:

-Opel Club Finland ry, hall pj. -Backwoods customs ry, hall jäsen. -Iisalmen taksit ry, hall pj, vara pj. -Iisalmen aluetaksi oy, hall vara pj-Suomen taksiliitto, hall varajäsen-Suomen taksiliiton Itä-Suomen alueyhdistys, hall jäsen.

Toisin Iisalmen yrittäjien hallitukseen nuorta katsantokantaa innokkaana ja innovatiivisena yrittäjänä, jolta ei ideat lopu. Iisalmen Yrittäjien toiminta tarvitsee vakaan hallituksen, jossa kaikki on mukana omalla panoksellaan, yksin kukaan ei pysty ratkeamaan moneen paikkaan, vaan toiminta on yhteispeliä.

www.taksipalvelukumpulainen.fi

www.facebook.com/taksipalvelukumpulainen/

Terveisin
Jani Kumpulainen
Taksipalvelu Kumpulainen Oy


Hei!

Olen Kari Peltola, iisalmelainen yrittäjä, yrittäjänä vuodesta 1985. Lähden ehdolle Iisalmen Yrittäjien puheenjohtajaksi useiden jäsenten pyynnöstä. Olen ollut yhtiöni kautta jäsenenä vuosia Iisalmen yrittäjäyhdistyksessä, tosin passiivisenajäsenenä. Syy tähän, koska työskentelin Vieremällä 12 vuotta elinkeinoasioiden parissa ja Vieremän Yrittäjien hallituksessa 10 vuotta. Eli yrittäjäyhdistystoimintaan on tullut tutustua ja luotua suhteet Savon sekä Suomen Yrittäjiin.

Toimin kunnan yhtiön toimitusjohtajana sekä yritysneuvojana. Olen yritysneuvojana osallistunut useisiin hankkeisiin Ylä-Savossa, muutamia osallistumisia mainitakseni:

  • Vieremän kumppanuuskylän rakentaminen
  • Ylä-Savon Teollisuus ry:n ja Ely-Keskuksen yritysneuvojatoiminta
  • Soten valinnanvapauskokeilu
  • Suomen Bioenergia ry:n jäsenyys
  • Yhteistyötä Iisalmen elivoimayksikön kanssa

Olen toiminut 20 vuotta vuokranantajana useille kymmenille iisalmelaisilleyritykselle, yhtiöni kautta. Yritysneuvojana olen järjestänyt useita yrityskauppoja sekä sukupolvenvaihdoksia. Nyt olen lopettanut työt Vieremällä sekä myynyt yhtiöni vuokraamat kiinteistöt. Näin olen minulla on aikaa ja kova halu sekä kokemus toimia Iisalmen Yrittäjien puheenjohtajana.

Yhteistyöterveisin
Kari Peltola
puh. 0400571456
kari.peltola@meili.fi