29-vuotias Ekrem Özonur muutti Turkin Alanyasta Suomeen neljä vuotta sitten, kun turkkilainen ystävä Suomessa tarvitsi liikkeeseensä taitavaa parturia. Kuva: Piia Myllyaho
24.7.2023 klo 10:31
Uutinen

Ekrem Özonur työskenteli Alanyassa parturina 15-vuotiaasta  ­– Nyt hänellä on kolme omaa liikettä Suomessa – ”Asiakkaita riittää”

Ekrem Özonur joutui lomautetuksi kaksi kertaa parturin työstään Suomessa, jolloin hän oman perusti parturi-kampaamon Ikaalisiin. Nyt liikkeitä on jo kolme, toinen Parkanossa ja kolmannen hän avasi toissa viikolla Kankaanpäässä.

29-vuotias Ekrem Özonur muutti Turkin Alanyasta Suomeen neljä vuotta sitten, kun turkkilainen ystävä Suomessa tarvitsi liikkeeseensä taitavaa parturia. Korona kuitenkin sotki kuviot alalla ja Özonur joutui lomautetuksi kaksi kertaa. Nyt hän on yrittäjä.

– Jumalan kiitos asiakkaita riittää. 70 prosenttia asiakkaista on miehiä ja 30 prosenttia naisia. Asiakkaat ovat suomalaisia, Özanur kertoo.

Hän asuu Ikaalisissa, jonne perusti ensimmäisen liikkeensä ystävänpäivänä 2021.

Özonurilla ei ole omaa perhettä, mutta nuorempi veli muutti viime talvena Suomeen ja työskentelee yhdessä Özanurin liikkeistä, hän kertoo.

– On hyvä, että veli on myös Suomessa, hän sanoo.

Yrittäjällä on myös toinen työntekijä toisessa liikkeessä.

Özonurin työpäivät kestävät yhdeksästä kuuteen.

– Opiskelen yrittäjyyttä joka päivä ja ystäväni auttaa tarvittaessa paperitöiden kanssa. Minulla on tietenkin myös kirjanpitäjä.

Alalla 15-vuotiaasta asti

Ikaalisissa ja Parkanossa on jo vakioasiakkaita, mutta Kankaanpään liike on niin uusi, että asiakkaat eivät ole sitä vielä löytäneet.

Özonurilla on jo pitkä kokemus alalta. Hän on työskennellyt parturi-kampaajana 15-vuotiaasta asti.

Turkissa alan koulutus tarkoitti sitä, että hän työskenteli viisi päivä viikossa liikkessä oppisopimuksella ja yhden päivän hän opiskeli, Özanur kertoo.

Özonur nauttii Suomessa asumisesta, vaikka talvi on pimeä, hän sanoo. Hän harrastaa saunomista ja uimista, joskus myös avannossa. Tähän harrastukseen tarjoutuu hyvät mahdollisuudet Ikaalisten kylpylässä, Özonur kertoo.

– Turkissa on kyllä saunoja, mutta Alanyassa on niin kuuma, että niitä ei tarvita. Ennen Suomeen tuloa olin käynyt elämässäni 2-3 kertaa saunassa.

Hänellä on sekä suomalaisia että turkkilaisia ystäviä.

– Kaikki asiakkaat ja kaikki muutkin ovat hyvin ystävällisiä. Jos joku olisikin rasisti, niin hän ei sitten tulisi minun liikkeeseeni. Minulla on kaikki täällä hyvin, Özonur sanoo.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Eeva Pesonen