23.4.2021 klo 16:49
Uutinen

Elinkeinonvapaus on demokratian peruspilari

Viime aikoina on entistä selkeämmin tullut esille, pienyrittäjät luovat maallemme uusia mahdollisuuksia. Yrittäminen kantaa pitkälle ja kehittää maatamme siihen suuntaan että hyvinvointia voidaan tarjota myös tuleville sukupolville. Suomessa uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksiin. Vuoden 2000 jälkeen, pk-yrityksiin on syntynyt yli 140 000 uutta työpaikkaa. Voisi todeta, yrittäminen on avain tulevaisuuden hyvinvoinnille.

Elinkeinovapaus on demokratiamme peruspilari. Kun liikkumisrajoitukset tulivat ajankohtaiseksi, yksi suurin este näiden toteutumiselle oli elinkeinonvapauden rajoittaminen ja kilpailuneutraliteetti. Nämä ovat oikeuksia joita perustuslakimme takaa meille jokaiselle. Näiden arvojen puolesta meidän kannattaa olla ylpeitä. Näitä arvoja pitää ja kannattaa puolustaa, aina jos ne ovat uhattuna.

Loviisan Yrittäjät ryn keskeinen tavoite on että rakkaasta kotikaupungistamme tulee Suomen paras kunta yrittää. Meillä on monta tekijää jotka puhuvat sen puolesta. Tärkein yksittäinen tekijä meillä jo löytyy. Meillä on paljon hyviä yrittäjiä.

On hienoa että vierassataman alueelle halutaan uudistusta.

Yrittäjä on kuin tutkimusmatkailija. Hän on utelias ja kun hän näkee mahdollisuuden, hän tutkii sitä ja on valmis kantamaan riskit tiellä kohti tuntematonta. Monesti yrittäjä näyttää muille mikä on mahdollista. Matka on harvoin ilman vastoinkäymisiä.Hän joutuu myös kestämään hetken, jolloin joku yrittää kaikesta huolimatta estää tutkimusmatkalle lähtöä.

Loviisan Vierasvenesatama on meille loviisalaisille erittäin tärkeä näyteikkuna koko kaupungille. Paikka on veneilijän ensimmäinen kosketus kaupunkimme kanssa. Ensivaikutelmalla on väliä. Tästä löytyy paljon tutkittua tietoa väittämän tueksi. Vierasvenesatama on monelle matkailijalle kaupunkimme ensivaikutelma. Tämän tärkeän pisteen kautta kulkee vuosittain merkittävä määrä kaupungin ravintola- ja matkailutuloista.

On hienoa että vierassataman alueelle halutaan uudistusta. Nyt yrittäjä haluaa parantaa ja kehittää oman liiketoimintansa ensivaikutelmaa. Hänen perustuslaissa takaamalla elinkeinovapaus, riitelee toisen peruslaissa olevalla oikeutemme kanssa, vapaus olla eri mieltä asioista.

Loviisa tarvitsee kipeästi uusia työpaikkoja. Työpaikat syntyvät Loviisaan muun muassa ravintola- ja matkailutulojen kautta. Me yrittäjäyhdistyksessä uskomme, jos Loviisan Vierasvenesataman saa ripeästi toteutta oman hankkeensa, ensivaikutelma paranee ja saamme lisää matkailutuloja Loviisaan. Sesonkikausi on juuri ovella. Uskomme myös että vierasvenesataman yrittäjä kehuu kaupunkiamme ilmapiiriä muille yrittäjille, jotka vierailevat Loviisassa. Osaammeko tällä kertaa olla yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta?

Janine Henriksson-Wiberg
Loviisan Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja.