16.5.2018 klo 17:24
Uutinen

Elisa etsii parasta tekoälyideaa – voittajalle luvassa 50 000 euroa

Elisa AI Co-Creation Challengessa kilpailevat joukkueet kehittävät yhdessä Elisan kanssa datasta liiketoimintaa. Hakuaika on nyt käynnissä.

Elisa AI Co-Creation Challenge kerää tekoälytiimit yhteen kehittämään uusia tuotteita ja -palveluita. Datan, liiketoimintavalmennuksen ja markkinointinäkyvyyden lisäksi joukkueet pääsevät tekemään yhteistyötä Elisan kanssa. Voittaja valitaan pitchauskisassa Slushissa ja luvassa on 50 000 euron palkkio.

Joukkueilla on mahdollisuus ratkaista ongelmia Elisan eri liiketoiminta-alueilla: viihteessä, teollisessa IoT:ssa, operaattoreiden liiketoimintaprosesseissa, digitaalisessa terveydenhuollossa ja asiakaspalvelussa.

Joukkueet saavat pääsyn anonyymiin dataan, jonka avulla he voivat kouluttaa tekoälymallejaan. Siinä missä ääninauhoituksia voitaisiin hyödyntää suomenkielisen puheentunnistuksen luomiseen, Elisa Viihteen dataa voitaisiin käyttää älykkäiden videosuositusten tarjoamiseen. Osallistujia ohjataan voittavan idean luomisessa, testaamisessa ja kokeilussa, pienimmän toimivan tuotteen rakentamisessa sekä pilotoinnissa asiakkaan kanssa. Tavoitteena on rakentaa markkinakelpoinen ja kaupallistettava tuote kilpailun loppuun mennessä.

– Tämä on startupeille, tutkijoille ja muille yrityksille mahdollisuus päästä kehittämään uutta yhdessä Elisan kanssa. Tiimit pääsevät käsiksi ainutlaatuiseen dataan, oppivat ymmärtämään asiakasta ja voivat yhteiskehittää liiketoimintaa nopeatempoisesti. Tekoälyliiketoiminnan kehittämisellä on valtava vaikutus suomalaiseen yhteiskuntaan, Elisan uusista palveluista vastaava johtaja Henri Korpi sanoo.

Elisa AI Co-Creation Challengen hakuaika on käynnissä. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä kolmen minuutin esittelyvideon joukkueestaan ja ideastaan Elisalle 1.7.2018 mennessä. Saapuneiden kilpailuideoiden joukosta Elisan asiantuntijapaneeli valitsee 20.7. mennessä 10-15 mielenkiintoisinta. Kilpailu huipentuu joulukuussa Slushissa, jossa finalistit pitchaavat ja voittajat palkitaan 50 000 euron pääpalkinnolla.

Kilpailun ohjeet ja kilpailuehdot löytyvät täältä.

Kuva: iStockPhoto

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi