19.11.2020 klo 12:06
Uutinen

Elo ja Suomen Yrittäjät tutkivat yrittäjien jaksamista sekä kykyä muuttua ja menestyä

Elo ja Suomen Yrittäjät kartoittavat Menesty yrittäjänä -tutkimuksella Suomessa toimivien yrittäjien muutoskyvykkyyttä ja menestykseen vaikuttavia tekijöitä sekä yrittäjien jaksamisen ja työkyvyn tilaa.

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää muuttuvan työelämän ja toimintaympäristön nykyisiä ja tulevia vaikutuksia yritystoimintaan. Tutkimuksessa tarkastellaan yrittäjien muutosjoustavuutta sekä mitkä tekijät auttoivat yrittäjiä selviämään koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

– Liiketoiminnallisten tekijöiden lisäksi haluamme ymmärtää paremmin, millaisella johtamisella yrittäjät ovat selvinneet kriisistä, toteaa Elon työkykyjohtamisen kehittämispäällikkö Katja Ekman.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään yrittäjien oman jaksamisen ja työkyvyn tilaa.

– Yrittäjän oma jaksaminen sekä hyvä työkyky ovat menestyksekkään liiketoiminnan edellytyksiä. Yrittäjyys on kuormittavaa ja todennäköisesti tämän vuoden aikana stressitekijät ovat vain lisääntyneet, toteaa Ekman.

Tutkimukseen voi osallistua täällä. Tutkimuksen kysely on auki marraskuun loppuun asti ja siihen voivat vastata niin yksinyrittäjät kuin työllistävät yrittäjät. Vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikkien vastaajien kesken arvotaan 400 kpl ääni-/e-kirjapalkintoja.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan tammikuussa 2021.

Tutkimuksen toteuttaa Elon toimeksiannosta Aula Research Oy.

Lisätietoja:

Katja Ekman, työkykyjohtamisen kehittämispäällikkö, puh. 040 750 7868, katja.ekman@elo.fi

Kristiina Nieminen, viestinnän suunnittelupäällikkö, puh. 040 586 8778, kristiina.nieminen@elo.fi