6.6.2017 klo 14:13
Uutinen

Eloa ja yrittämistä -selvitys on nyt luettavissa verkossa

Selvityksessä on avattu jokaisen Lapin kunnan tulo- ja työpaikkarakenne ja siinä on pyritty löytämään myös uusia näkökulmia kuntien ja yritystoiminnan suhteisiin ja merkityksiin.

Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo on kiertänyt kuluneen kevään aikana lähes kaikissa Lapin kunnissa esittelemässä päättäjille ja yrittäjille Lapin yliopiston tekemän selvityksen ”Lapin kunnista – eloa ja yrittämistä” sisältöä muuttuvassa kuntakentässä.
– Tarkoituksena on ollut viestiä päättäjille sekä yrittäjille mistä kunnan tulot ja työpaikat muodostuvat ja millä keinoin uusi kunta voi elinvoimastaan tulevaisuudessa huolehtia, Salo summaa kuluneen kiertueen tavoitteita.

Kunnallisalan kehittämissäätiön vuonna 2016 tekemän selvityksen mukaan yhdeksän kymmenestä kansalaisesta pitää kunnan elinkelpoisuuden kehittämistä tärkeänä tai erittäin tärkeänä kunnan tehtävänä tulevaisuudessa.
– Tähän me olemme pyrkineet vastaamaan esittelemällä selvityksen tulokset ja myös keinot kunnan elinvoimaisuuden edistämiseksi, Salo toteaa.

Lue selvitys eloa_ja_yrittamista_2016_1_raportti.pdf