3.5.2018 klo 14:04
Uutinen

Ennätystahdissa oleva yrityskummitoiminta etsii toiminnanjohtajaa

Todistettavasti hyvässä vauhdissa olevalle yrityskummitoiminnalle etsitään parhaillaan uutta toiminnanjohtajaa. Harri Meller aikoo päättää oman kipparivaiheensa tasan kymmeneen vuoteen. Seuraaja tarvitaan jo ennen ensi kevättä, ja haku on jo auki.

Harri Meller päätyi mukaan yrityskummitoimintaan 2007, sen jälkeen kun hän oli myynyt pois yrityksensä liiketoiminnat.

– Sain tuolloin kuulla tuttaviltani kummitoiminnasta ja kiinnostuin ideasta heti. Jäseneksi liityin 2007, ja toiminnanjohtaja minusta tehtiin kaksi vuotta myöhemmin, kuin edeltäjäni, Ilkka Eerola jäi eläkkeelle, Meller taustoittaa. Nyt kun edellä mainitusta tapahtumasta on kulunut liki vuosikymmen, on Mellerin mukaan aika pistää kapula kiertoon. Ja vaikka työsopimuksen mukaan virallisesti pesti päättyy vasta ensi vuoden maaliskuun 1. päivä, on plakkariin kertynyt sen verran paljon tunteja, että käytännössä uuden toiminnanjohtajan pitäisi olla vetovastuussa jo syyskuusta.

Kummittelu jatkuu

Mellerin oma motiivi lopettamiseen liitty siihen, että hän täyttää 63 vuotta. Vaikka mies ei ihan kaikesta toiminnasta aiokaan sapatille jäädä, toiminnanjohtajan pestin hän aikoo merkkipaalun tullessa vastaan jättää suosiolla seuraavalle.

– Se on helppo muistaakin, että tätä tuli tehtyä tasan 10 vuotta, Meller hymyilee. Kokonaan ”kummittelua” Meller ei aio lopettaa.

– Minulla on tälläkin hetkellä muutama kummiyritys, joiden kanssa aion jatkaa.

Oppia molempiin suuntiin

Harri Meller itse kokee saaneensa kummitoiminnasta erittäin paljon.

– Tämä on ollut mielekästä ja monipuolista työtä, jossa on päässyt kohtaamaan suuren joukon ihmisiä, yrityksiä ja erilaisia tilanteita. Myös mentorille jokainen yritystapaus on aina oppimiskokemus, hän toteaa. Ilmeisesti ajatukset ovat olleet myös muiden kummien piirissä samansuuntaiset.

– Näiden yhdeksän vuoden aikana ei tietooni ole tullut yhtään tapausta, jossa kummi jättäisi nämä hommat, koska ei koe työtä mielekkääksi. Ikä on poikkeuksetta syy siihen, että kummitouhut jäävät.

Näköalaa riittää

Käytännössä uuden toiminnanjohtajan haku on jo käynnistynyt, sillä kummiverkoston sisäisenä tiedotteena tieto avoimesta pestistä julkaistiin maaliskuussa. Toisaalta mitenkään kirkossa kuulutettua ei ole, että jatkaja löydetään sisäisellä haulla, vaan pestiä voi hakea kuka vain.

– Joskin siitä, että tuntee kummitoimintaa ja verkostoja täällä, on tehtävän hoitamisessa iso apu, Meller huomauttaa. Kyseessä on puolipäiväinen tehtävä, ja toimenkuva ja aikataulut ovat erityisen joustavat. Yrityskummien Technopoliksen toimipisteessä ei ole esimerkiksi aukioloaikoja, vaan toiminnanjohtaja suunnittelee aikataulunsa täysin itsenäisesti. 10 vuoden kokemuksella Meller suosittelee hänelle tuttua toimenkuvaa lämpimästi.

– Tämä on todellinen näköalapaikka Pirkanmaan yrityselämään ja siihen liittyvään verkostoon niin julkisella kuin yksityisellä puolellakin.

Pestistä kiinnostuneet voivat laittaa vapaamuotoiset hakemuksensa ansioluetteloineen yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Holkolle. Hänet tavoittaa osoitteesta seppojholkko@ hotmail.com. Lisätietoa lupaa antaa myös Harri Meller.