18.6.2020 klo 12:26
Uutinen

Ennennäkemätön elinkeinoelämän yhteistyö käyntiin

Koronaepidemian jyllätessä kevään aikana, koottiin hämäläisessä elinkeinoelämän rajapinnassa toimivat edustajat yhteen. Ryhmä seurasi tiiviisti epidemian vaikutuksia, otti kantaa kuntien ja valtion toimenpiteisiin ja antoi hämäläisen näkökulman niihin. Yhteistyön tuloksena käynnistettiin korona- exit hanke.

Maakunnan yritysrajapintaverkosto käänsi katseen kohti tulevaa jo korona-kriisin alkumetreillä. Verkosto pohti, mitä maakunnassa voidaan tehdä, jotta kantahämäläiset yritykset pääsevät ulos koronan luomasta ahdingosta ja selviävät siitä voittajina. Hämeen liiton koolle kutsumaan verkostoon kuuluivat Hämeen ELY-keskus, Hämeen ja Riihimäen-Hyvinkään kauppakamarit, Hämeen Yrittäjät, MTK Häme ja kuntien elinkeinoyhtiöt.

Korona on koetellut niin pieniä ja isoja hämäläisyrityksiä kuin koko suomalaista ja globaaliakin yrityskenttää. Vähitellen yhteiskunta on siirtymässä uuteen normaaliin, mutta harva yritys on selvinnyt epidemian seurauksista voittajana. Toimeentulon ajat ovat olleet myös yritysten työntekijöille tiukat.

Euroopan laajuisesti yrityksille on tarjolla taloudellisia tukipaketteja eri muodoissa, ja julkinen sektori on omalta osaltaan vauhdittanut uuteen normaaliin siirtymisessä rahoittamalla elvytystoimia.

Kanta-Hämeenkin kannalta ulospääsyssä on kyse yritysten elinkelpoisuudesta jatkossa, työpaikoista ja uuden tilanteen hyödyntämisestä ja samalla maakunnan elinvoimasta.

– Uskon, että tämä hanke näyttää voimansa siinä, kuinka yritysten arkea tuntevat toimijat saavat yhteistyöllä aikaan suuremman vaikutuksen, kuin jos jokainen toimisi yksinään, toteaa yhteysjohtaja Jouko Ylipaavalniemi Hämeen liitosta.

Lue myös:

Muita kiinnostavia aiheita