18.6.2020 klo 13:29
Uutinen

Juha Haukka selvitysmieheksi Kanta-Hämeen korona-exit työhön

Ei mikään pieni tavoite: epidemian jälkeen mahdollisimman monta voittajayritystä. Tämä mielessä työryhmä lähtee toteuttamaan pelikirjaa, jossa tuodaan apua arkeen, vähennetään konkursseja ja laaditaan toimiva suunnitelma haluttuun tulevaisuuteen.

Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka siirtyi selvitysmiehen tehtävään kesäkuun alussa. Kaksitoista vuotta aluejärjestöä luotsannut Haukka ottaa tehtävän vastaan nöyränä, mutta innostuneesti.

– Tuntuu, että korona on yhdistänyt meitä aitoon ja laaja-alaiseen yhteistyöhön. Tuo tunne on välillä ollut maakunnassamme hukassa. Nyt emme saa missata tätä mahdollisuutta muuttaa tulevaisuutta, sillä se on työryhmämme yksi keskeinen tehtävä, Haukka toteaa.

Lyhyen tähtäimen tavoitteena on tuoda apua yritysten arkeen ja selviämiseen. Toinen tavoite on kurkottaa sumuisen horisontin taakse ja tehdä yhteinen suunnitelma maakuntamme palauttamiseksi kasvun ja kehityksen urille kestävällä tavalla.

– Pyrimme entistä tehokkaammin tarjoamaan yrityksille tietotaitoa, vertaistukea ja työkaluja menestymiseen sekä kriisin keskellä selviytymiseen. Kriisi tai luopuminen ovat uusia alkuja, joten niistäkin pitää uskaltaa puhua avoimesti. Laadukas neuvonta, tehokas tiedon jakaminen ja henkinen tuki ovat elinvoimaisuuden polttopisteessä, tuore selvitysmies ennakoi.

– Hankkeen kohteena on laajasti koko maakunnan yrityskenttä aina maaseutuyrityksistä alueen suurimpiin saakka, ja tämä on hieno asia, toteaa MTK Hämeen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kataja.

Työryhmä on asettanut tavoitteeksi, että hämäläiset yritykset saavat kaiken sen tuen, joka on saatavissa. Ryhmän mukaan siten maakunnastamme saadaan epidemian jälkeisenä aikana ulos mahdollisimman monta voittajayritystä.

– Se on samalla voitto koko alueelle ja sen asukkaille. Ryhdymme rakentamaan polkua kriisistä selviytymiseksi siten, että maakunta nousee tästä entistä vahvempana. Osana prosessia tiivistämme julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä siten, että tästä hyötyy sekä alueen elinkeinoelämä että koko maakunta, Jukka-Pekka Kataja jatkaa.

Hämeen liitto myönsi työlle maakunnan omaehtoisen kehittämisen rahoitusta. Hämeen korona exit -työryhmä aloitti toiminnan kesäkuun alussa ja työn pitäisi olla valmista syksyyn mennessä.

Lue myös:

Muita kiinnostavia aiheita