28.1.2020 klo 12:02
Uutinen

Ensimmäinen 5G-Nokia tulossa helmikuussa – luvassa uudenlainen kamera

Barcelonan mobiilimessuilta odotetaan lukuisia uusia 5G-puhelimia. Sellainen on luvassa myös Nokia-puhelinten mallistoon.

Nokia-puhelimet muutama vuosi sitten uudelleen markkinoille tuonut HMD Global lähtee tämän vuoden aikana mukaan 5G-puhelinten markkinoille.

Yhtiön ensimmäinen 5G-puhelin julkaistaan vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Barcelonan mobiilikonferenssissa helmikuun lopussa.

Ennakkoarvioissa puhelimen mallinimeksi on kerrottu Nokia 8.2. Laitteen hinnaksi arvioidaan noin 460 euroa eli kyseessä olisi keskihintaluokkaan sijoittuva laite.

Kuluvasta vuodesta on luvassa 5G-puhelinten esiinmarssi, joka tuonee markkinoille myös ensimmäisen 5G-verkkoteknologiaa tukevan iPhonen. Suomessa Elisa on jo viime kesästä alkaen tarjonnut 5G-liittymiä. Tällä viikolla DNA aloitti omien liittymiensä myynnin.

Nokian 5G-puhelimesta tiedetään vielä vähän, mutta kansainvälisen median odotuksissa on kaksi eri malliversiota, jossa toisessa olisi mahdollisesti 256 gigatavun tallennusmuisti.

Uutena ominaisuutena 5G-mallissa oli esiin nouseva 32 megapikselin etukamera. Vastaavanlaisia kameraratkaisuja ovat esitelleet muun muassa Samsung ja Oneplus. Ideana on piilottaa kamera puhelimen sisuksiin silloin, kun sitä ei käytetä.

Nokia 8.2:n sormenjälkilukija olisi sijoitettu laitteen kylkeen. Puhelimessa olisi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, joten erillistä adapteria ei tarvittaisi.

Barcelonasta odotetaan myös muita Nokia-malleja, lähinnä edullisempaan hintakategoriaan.

Kuva: HMD Global

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi