19.12.2018 klo 11:02
Uutinen

Erään aikakauden päätös

Mitä viiden vuoden aikana on tapahtunut? Maailman, Euroopan, Suomen, Itä-Suomen ja Etelä-Savon toimintaympäristö on muuttunut ja tulee muuttumaan vauhdilla. Yrittäjä- ja muut elinkeinoelämänjärjestöt joutuvat sopeutumaan ja muuttamaan toimintaansa vastaavasti. Edunvalvontajärjestöjen pääasiallisena tavoitteena on kumminkin vaikuttaa muutokseen, olla edelläkävijä, ei vain sopeutua muutokseen.

Onko Etelä-Savon Yrittäjät tänä viiden vuoden aikana vaikuttanut muutokseen ja muuttanut toimintaansa? Omasta näkökulmasta olemme pystyneet vastaamaan ja vaikuttamaan toimintaympäristön muutokseen kehittämällä hallituksen toimintaa määrätietoisesti tavoitteellisemmaksi. Tämä on vaatinut johtajuutta, yhteistyötä ja työhön sitoutunutta joukkuetta, olen saanut olla hyvässä tiimissä. Ensi vuoden hallitustyöskentely tulee olemaan vielä parempaa ja tehokkaampaa koska nyt ensimmäistä kertaa hallitukseen piti jokaisen hakeutua ja sitä kautta sitoutua toimintaan paremmin. Haasteita riittää, menestystä tulevalle vuodelle uudelle joukkueelle.

Pari vuotta sitten tehty strategiatyö Suomen Yrittäjien strategisien tavoitteiden pohjalta toi jämäkkyyttä ja mitattavuutta toimintaamme. Myös vuoden vaihteessa päättyvä Hyppää Kyytiin -digihanke toi uutta osaamista ja kokemusta, jota voimme hyödyntää tulevaisuudessa. Ensi vuonna olemme osatoimijana maakunnallisessa Digiportaat -hankkeessa sekä toteutamme vuonna 2020 valtakunnallisen Nuorten Yrittäjien Get Together tapahtuman.

Olemme olleet aktiivisia vaikuttajia yhteistyökumppaneiden kanssa, kuten Etelä-Savon maakuntavalmistelun kasvupalvelutyöryhmän toiminnassa, meitä kuunnellaan ja sanomallamme on merkitystä niin meille kuin Etelä-Savolle.

Toimisto on muuttanut Mikkelin torin läheisyyteen yhdessä Etelä-Savon kauppakamarin kanssa samaan toimistoon, näin ollen yhteistyö Etelä-Savon elinkeinoelämän kehittämiselle on luontevaa ja on mahdollisuus hyödyntää yhteisiä resursseja paremmin, päällekkäistä työtä välttäen. Merkittävin tapahtuma on kauppakamarin kanssa jo kuudetta kertaa järjestettävä Etelä-Savon Yrittäjägaala lauantaina 26.1.2019 Mikkelin Stadiumi -areenalla, haluan nähdä kaikki yrittäjät siellä, ilmoittautuminen on käynnissä.

Tuleva vuosi tuo muutoksia toimitusjohtaja Mirja Haavikon eläköitymisen johdosta, hänen kanssaan on ollut ilo ja kunnia työskennellä. Kiitos hänelle yhteistyöstä ja ystävyydestä.

Hyvää ja rauhallista joulua sekä menestystä Uudelle Vuodelle 2019 itse kullekin säätyyn katsomatta.

Arto Sepponen, varapuheenjohtaja

Etelä-Savon Yrittäjät ry