14.10.2019 klo 14:39
Uutinen

Esittelyssä Mika Jakonen ja Elisan palvelut

Yritysasiakkaiden palvelut on aloitettu Elisan myymälässä Sutelan Prismassa marraskuussa 2018. Yritysvastuumyyjä Mika Jakonen palvelee yrittäjiä ja kouluttaa muuta henkilökuntaa yritysasioiden pariin.

Annetaan kasvot yritysasioiden hoitoon Elisan Sutelan Prisman myymälässä Kotkassa. Kasvot ovat Mika Jakosen näköiset. Hänen vastuullaan on ollut yritysasiakkaiden palvelut viime vuoden lopulta alkaen.

Jakonen on Kymenlaakson kasvatti. Muhniemeltä, nykyisin Kouvolaa, kotoisin ja koulut tuli käytyä Inkeroisissa. Tällä hetkellä kotipaikka on Kotka ja Elisan yritysvastuumyyjän pestin lisäksi hän opiskelee logistiikkainsinööriksi. Eikä aivan paha ihminen voi olla, kun pelaa jääkiekkoa kaikki vapaa-ajat, mitä opiskelulta tai Elisalta jää.

–Neljä vuotiaana aloitin ja edelleen jääkiekko on lähellä sydäntä, kertoi Anjalankosken kiekossa keskushyökkääjänä pelaava Mika Jakonen.

Kauppaa kasvokkain

Suuri muutos oli Kotkan Prisman myymälässä vuoden 2018 lopussa, kun Jakonen aloitti yritysvastuumyyjänä. Hän oli työskennellyt siellä jo vuodesta 2016, mutta työnkuva muuttui.

–Opastan ja koulutan muuta henkilökuntaa yritysasioiden parissa. Itse opin koko ajan uusia ketjun sisäisiä asioita ja jaan niitä muille. Parhaan mukaan yritetään palvella yrityksiä.

Suurin muutos asiakkaille on ollut se, ettei heitä tarvitse ohjata enää muualle. Kaiken saa nyt samasta paikasta ja pääosin yhdellä kerralla.

–Yrittäjät haluavat selvittää asioita aika paljon kasvokkain. Me voimme palvella kaikessa, mikä yrityksen toimintaan liittyy.

Hän korosti, miten teknologia menee kovaa vauhtia eteenpäin, mutta silti yrittäjä voi luotta, että Elisalta saa oikeaa, viimeisintä tietoa.

Kuinka ajan tasalla yrittäjät ovat?

–Pääsääntöisesti ovat, kun on omaa mielenkiintoa. Yrittäjä tietää usein kokonaisvaltaisesti mitä tarvitsee ja me tiedämme sitten mitä on tarjolla.

Jakosen mukaan yrittäjilläkin alkaa olla älykännykät, kun palvelut ovat siirtyneet nettiin. Sitä kautta palvellaan omia asiakkaita ja yhtä lailla täydennetään esimerkiksi omien yritysten varastoja.

–Pääsääntöisesti meiltä tullaan kysymään laitteita, ei ohjelmistoja. Puhelimet ja tabletit löytyvät hyllystä. Lisäksi voidaan tilata tietokoneita ja kaikkea siltä väliltä.

Elisan Prisman myymälä on pieni tila, joten isoja varastoja siellä ei ole mahdollista säilyttää. Joskus voi siis mennä pari päivää toimitukseen.

Onko asioita, joita ette ole osannut ratkaista?

–Joskus tulee niitäkin, mutta meillä on hyvät tukilinjat. Yleensä asiat saadaan ratkaistuksi samalla kertaa.

Kertokaa muillekin

–Kannattaa tulla piipahtamaan, vaikka tarkistamaan oman liittymän ajantasaisuus. Uudistunut konseptimme takaa sen, että Prisman myymälässä voidaan hoitaa kaikki asiat.

Olennaista on tietää, että myös Kotkassa on yrityspalvelut ja tietenkin se, että kuka tahansa myyjistä pystyy Jakosen lisäksi palvelemaan yrittäjää.

Teksti ja kuvat: Hannu Lehtinen