Essi Juvakka
2.3.2023 klo 08:59
Uutinen

Essive Oy ⭐ Espoon Yrittäjien Viikon vieras

Espoon Yrittäjien Viikon vieras -sarja esittelee upeita espoolaisia yrityksiä ja yrittäjiä. Viikon vieraana on viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti Essi Juvakka.

Yrittäjän nimi?

Toimitusjohtaja Essi Juvakka
viestintävalmentaja, psykologi PsM, psykoterapeutti ET, perheterapeutti

Yrittäjänä vuodesta?

28 vuotta tulee täyteen nyt keväällä 2023. Ennen osakeyhtiötä toimin vähän aikaa myös freelancerina ja toiminimellä valtakunnallisessa konsulttiyrityksessä.

Yhteystiedot?

Essive Oy

📧 essi.juvakka@essive.fi
📞 p. 040-756 7374
👉 http://essive.fi

🌐 LinkedIn
Yrityksen Facebook-sivut
Twitter @EssiJuvakka

Tilaa Essiven uutiskirje: https://www.essive.fi/tilaa-uutiskirje/

Yrityksen toimiala?

Essive Oy toteuttaa esihenkilö- ja johtoryhmävalmennuksia sekä hyvinvointi-, työhyvinvointi-, työyhteisötaidot- ja ajanhallintavalmennuksia ja vuorovaikutus-, viestintä-, ja esiintymistaitovalmennuksia ja webinaareja yrityksille, kaupungeille, kunnille, ammattiliitoille, ministeriöille, seurakuntayhtymille, yhteisöille ja oppilaitoksille yli 25 vuoden ajan.

Toimialaan kuuluvat myös Työyhteisöjen Kehittämishankkeet, ristiriitatilanteiden selvittäminen ja sovittelu sekä työhyvinvointitutkimusten purkutilaisuudet ja niiden jatkohankkeet.

Työnohjaus ja coaching esihenkilöille ja työntekijöille yksilöinä ja ryhmässä sekä johtoryhmien ja hallitustyöskentelyn kehittämishankkeet ja verkko-oppimismateriaalien teko.

Työskentelyssä yhdistyvät psykologiset ja viestinnälliset menetelmät.

Yrityksen tarina/historia?

Hyppäsin täyspäiväiseksi yrittäjäksi vuonna 2005. Olin ehtinyt tätä ennen vakavasti pohtia asiaa jo lähes 10 vuotta. Olen kuitenkin aina tehnyt suurimman osan viikon työtunneistani yrittäjänä, ensin freelancerina, sitten toiminimen kautta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisena työpäivänä vedän valmennuspäiviä, coaching- ja työnohjaustapaamisia ja webinaareja lähitapaamisina tai etänä TEAMSillä. Nykyisin yhä enemmän toteutuksia tehdään etänä sekä pääkaupunkiseudulla että valtakunnallisesti.

Liikun myös säännöllisesti ympäri Suomea. Suurimmaksi osaksi työni ajoittuu päiväaikaan, mutta mm. hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä webinaareja vedän myös iltaisin esimerkiksi ammattiliitoille.

Vedän säännöllisesti myös Suomen Yrittäjien webinaareja mm. aiheista ”Onnistunut kehityskeskustelu”, ”Taitava palautteenanto ja puheeksiotto”, ”Innostaminen ja motivointi”, ”Menestyksekäs muutosjohtaminen”, ”Haasteelliset vuorovaikutustilanteet” ja ”Vakuuta ja vaikuta esihenkilönä”.

Essi Juvakka, Essive Oy

🎧 Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan pe 3.3.2023 webinaariin: Taitava palautteenanto ja puheeksi otto >

🎧 Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan pe 28.4.2023 webinaariin: Onnistunut vuorovaikutus ja yhteistyö >

Jotain muuta, mitä haluat kertoa (esim. yrityksestäsi, asiakkaistasi, työntekijöistäsi)?

Essive Oy:n asiakkaina on toimialasta riippumatta erilaisia suuryrityksiä, pk-yrityksiä ja pieniä yrityksiä, eri kokoisia kaupunkeja ja kuntia, ammatti- ja työnantajaliittoja, ministeriöitä, seurakuntayhtymiä, oppilaitoksia ja yhteisöjä.

Coaching- ja työnohjausasiakkaat hakevat apua itsemaksavina tai työpaikka maksaa kustannukset.

Mikä on se yrittämisen taito, jossa olet hyvä ja pystyt erottautumaan?

Olen taitava siinä, että ihminen tulee kuulluksi ja nähdyksi omana itsenään.
Yrityksen nimikin Essive Oy (eli essiivi) tarkoittaa minä, millaisena.

Tulla kuulluksi ja nähdyksi

Vahvuuteni on myös vankka psykologinen osaaminen yhdistettynä viestinnällisiin taitoihin.

Miten purat stressiä?

Olen kolmen ihanan lapsenlapsen Mummo. Mummoilu on ihan parasta, sillä silloin saa olla 100% läsnä vain pieniä ihmisiä varten.
Harrastan myös fiktiivistä kirjoittamista, joka on loistavaa pään tyhjennystä. Sen äärelle uppoutuu. Kun tavoittelee hyvää tekstiä, ei voi ajatella mitään muuta.

Mitä häpeät tunnustaa muille (paitsi yrittäjägollegoille) TV-ohjelma, musiikkikappale, ruoka, kirja, harrastus, vaate?

En häpeä tunnustaa, että Villasukkapäivät ovat ihania. Tehdä rauhassa töitä kotitoimistolla. Soittaa asiakkaille, tehdä tulevia valmennusmateriaaleja, naputella tarjouksia, vastata sähköposteihin ja kirjoittaa asiantuntijapostauksia ja blogitekstejä LinkedIniin, Essive Oy:n Facebook-sivuille, Twitteriin ja yrityksen verkkosivuille.

Vinkki yrittäjäkollegalle

Työ ei koskaan rakasta takaisin.

Voit rakastaa työtäsi, mutta työ ei koskaan rakasta takaisin. Ei kirjoita rakkauskirjeitä. Ei lausu leperteleviä lauseita, ei kysy kuulumisia, hiero hartioita. Vai onko työpöydälläsi kasa rakkauskirjeitä? Huolehdi siis omasta jaksamisestasi ja palautumisesta. Pidä lomaa.

Mieti, mikä on elämässä tärkeintä ja kenelle haluat aikaasi antaa. 💖

Essin tuoreen blogitekstin Rakastaako työ sinua? pääset lukemaan Varsinais-Suomen Yrittäjien sivuilta >


Viikon vieras on Espoon Yrittäjien esittelysarja, jossa nostamme esiin upeita jäsenyrittäjiämme ja pääsemme kurkistamaan erilaisten yrittäjien arkeen kysymysten kautta.
Haluaisitko sinä olla meidän Viikon vieras?
Voit tiedustella vapaita paikkoja maililla: anni.onnela@yrittajat.fi

Etkö ole vielä Espoon Yrittäjien jäsen? Liity mukaan >