4.2.2022 klo 10:08
Uutinen

Etä- ja hybridityön osaamisesta valttikortti kainuulaisille yrityksille

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on käynnissä PIKA Kainuu – kestävä digitaalinen tulevaisuuden työ -hanke, jossa kutsutaan Kainuun alueen yrittäjiä pohtimaan digitaalista tulevaisuuden työtä.

Onko sinun yrityksessä tarvetta henkilöstön itsejohtamisen, työhyvinvoinnin tai etäteknologia-asioiden, esim. verkkokokousjärjestelmien käyttämisen kohentamiseen? Tai haluaisitko lisää tietoa etäjohtamisesta ja työkulttuurin muutoksesta?

PIKA Kainuu -hankkeessa halutaan kuulla, millaisia etätyökokemuksia yrityksissä on ja on millainen etätyöntekijöiden työhyvinvointi. Lisäksi selvitetään, kuinka yritysten etäjohtaminen jaksaa, onko luottamusta riittävästi ja onko yrityksissä laadittu yhteisiä pelisääntöjä. Näitä teemoja syventävät vielä etätyöteknologioiden käyttöönotto sekä tietoturvan näkökulmat.

Lisäksi hankkeessa herätellään lisäksi ajatuksia siitä, voisiko asiantuntija- ja toimihenkilöille löytyä etätyötä eri toimialoilta. Kainuussa on osaajapula ja hankkeessa myös yritetään saada eri toimialojen etätyönä toteutettavia tehtäviä kohtaamaan.

Rahoitus hankkeelle tulee Euroopan sosiaalirahastolta ja toteuttaja on Kajaanin ammattikorkeakoulu. Hanke kestää elokuuhun 2023. Mukaan halutaan kainuulaisia mikro- ja pk-yrityksiä sekä alle 250 henkilöä työllistäviä keskisuuria yrityksiä.

Mukaan tuleville yrityksille lähetetään alkukartoituskysely ja keväällä järjestetään työpajat, joissa yhdessä yritysten kanssa tehdään suunnitelmia syksyllä starttaaviin valmennuksiin. Valmennukset tehdään verkkokoulutuspaketeiksi, jotka jäävät saataville hankkeen päättymisen jälkeen.

Hankkeeseen osallistumisesta ei veloiteta yritykseltä mitään. Ainoa yrityksen panostus on työpajoihin sekä valmennuksiin osallistumiseen kuluva aika. Työpajoihin ja valmennuksiin osallistuminen kerryttää yritykselle de minimis -tukea.

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää!
Päivi Dahl, projektipäällikkö
paivi.dahl@kamk.fi
p. 040 144 8127

Seuraa hanketta verkossa:
PIKA Kainuu – Kestävä digitaalinen tulevaisuuden työ -hanke (kamit.fi)

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/PIKAKainuu