4.9.2020 klo 19:43
Uutinen

Eteläpohjalaista osaamista tarjolla Suomen Yrittäjien johtoon

Kaksi kokenutta eteläpohjalaista järjestövaikuttajaa on ehdolla Suomen Yrittäjien johtopaikoille.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi on jo aiemmin asetettu ehdolle Suomen Yrittäjien hallituksen varapuheenjohtajaksi. Hän on toiminut Suomen Yrittäjien hallituksessa yhteensä seitsemän vuoden ajan ja vuodesta 2018 lähtien hän on ollut myös hallituksen työvaliokunnassa.

Anne Niemi sanoo, että yrittäjäjärjestön on jatkossa reagoitava nopeammin yrittäjyyden muuttuviin toimintaolosuhteisiin.

– On entistä tärkeämpää, että järjestö on vahvasti tukemassa ja helpottamassa yrittäjän arkea, Niemi toteaa.

Suomen Yrittäjien nykyinen puheenjohtaja Jyrki Mäkynen ilmoitti tänään olevansa käytettävissä Suomen Yrittäjien valtuuston puheenjohtajaa valittaessa. Valtuuston puheenjohtajuus on järjestön sääntömuutoksen mukanaan tuoma uusi luottamustehtävä.

Mäkysen mukaan harvinaisen moni yrittäjäaktiivi on vedonnut sen puolesta, että hän olisi edelleen käytettävissä yrittäjien edunvalvonnassa.

– Nyt ollaan laittamassa käytäntöön uutta hallintomallia, jota olen itse ollut rakentamassa. Samaan aikaan järjestö on kohtaamassa poikkeuksellisen haastavia aikoja, Mäkynen perustelee päätöstään olla käytettävissä uuteen tehtävään.

Jyrki Mäkynen valittiin Suomen Yrittäjien puheenjohtajaksi syksyllä 2014. Hänen puheenjohtajakautensa tulevat täyteen syksyn liittokokouksessa.