5.6.2017 klo 20:11
Uutinen

EXITE Live Games – tosielämän seikkailu

Pakohuone, Escape Room mikä se on?

Tätä lähti joukko ’rohkeita’ yrittäjiä selvittämään 1.6. Katajanokalle jäsenyritykseemme Exite Live Gamesiin.

Hyvin lyhyesti: Pakohuonepelissä osanottajat ”lukitaan” huoneeseen, josta pyritään eri vihjeiden ja tehtävien avulla selviytymään ulos 60 minuutissa. Joukkomme oli sen verran iso, että jakauduimme ryhmiin ja ryhmät eri pakohuoneisiin, joissa jokaisessa oli oma teemansa. Alla näistä kuvaukset.

AIRPLANE – Kymmenen kilometrin korkeudessa ei halua minkään menevän vikaan — ainakaan näin pahasti! Rauhallinen lento muuttuu painajaiseksi, kun EXITEAir:n kone kaapataan. Lentokoneen pelastaminen vaatii hermoja ja hoksottimia.

4 ELEMENTS – Luotatko terävään älyysi ja tarkkoihin aisteihisi? Joudut luonnon keskelle elementtien armoille 60 minuutin ajaksi. Selvitä tulen, veden, ilman ja maan arvoitukset ja nauti näyttävistä ja mielenkiintoisista haasteista. Tämä omalaatuinen huone haastaa luovuutesi ja sopii hyvin myös ensikertalaisille ja perheille.

THE CURSE Metsäretkellä voi löytää kaikenlaista – vaikka hylätyn mökinröttelön. Tämä pirtti on kuitenkin kaikkea muuta kuin hylätty. Mökissä majaileva shamaani langettaa päällenne kirouksen, joka teidän tulee kumota loitsujen avulla tunnin kuluessa ennen kuin…

DIAMONDS IN DANGER. Helsingissä on käynnissä vuosisadan ryöstö – timanttinäyttelystä maailman kalleimmat timantit ryövännyt kopla nappaa teidät pakomatkalla panttivangikseen salaperäiseen miljoona-asuntoon. Vorot häipyvät eikä apua näytä kuuluvan – hätä hiipii huppuun kun teille valkenee rikollisten todellinen suunnitelma.. Löydättekö luksuskämpästä kelmien salaisen pakoreitin ja ryöstösaaliin ajoissa? Edessänne on timantteihin liittyvä kiperä päätös, joka lopulta sinetöi kohtalonne.

Huoneet olivat teeman mukaisesti sisustettu ja tehtävät mielenkiintoisia ja haastavia. Vain yksi ryhmistämme selvitti haasteen tavoiteajassa. Loput yrittäjät koputtelevat edelleenkin ovia päästääkseen ulos… Ei sentään. Kaikki pitivät tätä suhteellisen uutta juttua mukavana ajanvietteenä; Jännittävänä, haasteellisena ja viihdyttävänä. Suosittelemme kokeilemaan.

Teksti Jan-Eric Danielsson, kuva Mari Laaksonen