1.12.2017 klo 08:02
Uutinen

First Roundin kiihdyttämön IoT-startup kansainvälistyy

First Round Oy hakee ja kehittää kasvua haluavia startup-yrityksiä muun muassa esineiden internetiin eli IoT:hen. Lisäksi First Roundin startupit hakevat kansainvälistä kasvua digitaalisella liiketoiminnalla.

IoT-startup Small Data Garden Oy aloitti viime tämän vuoden helmikuussa First Roundin kiihdyttämössä. Yritys kehittää ja myy IoT-yksiköitä. Yrityksen kehittämä IOTSU-yksikkö on helppo ja kustannustehokas tapa kerätä tietoa pilveen. IOTSU on suunniteltu esineiden internetin vaatimuksiin. IOTSU sisältää oman lähetinyksikön eli perinteisiä operaattoriyhteyksiä ei tarvita. Patterinkesto on jopa 10-20 vuotta. IOTSUA on toistaiseksi käytetty muun muassa logistiikassa, kiinteistönvalvonnassa ja kierrätyksessä.

Teknologia on kehitetty Riihimäellä hyvän yhteistyöverkoston kanssa. Tärkeä yhteistyökumppani on ollut HAMK. Lisäksi Riihimäen kaupunki on ollut yhteistyökumppanina pilotoinnissa.

First Roundin kiihdyttämö on tarjonnut yritykselle kehitysympäristön sekä auttanut rahoituksessa ja liiketoiminnassa. Yritys on saanut hyvää bisnesenkelirahoitusta. Lisäksi rahoittajina ovat olleet perustajat, Hämeen ELY-keskus ja Tekes. Yrityksen tuotteille on kansainvälistä mielenkiintoa ja ensimmäisiä kansainvälisiä hankkeita ollaan parhaillaan käynnistämässä.

– Riihimäki ja yhteistyö HAMKin kanssa ovat tarjonneet meille hyvän lähtökohdan kehittää nopeasti kansainvälinen liiketoiminta, sanoo yrityksen tekninen johtaja Petri Hänninen.

First Roundin palveluihin kuuluvat tärkeänä osana kasvurahoituksen hakeminen yhdessä yrityksen kanssa. First Round toimii Suomen kasvukäytävällä ja sillä on toimistot Riihimäellä rautatieasemaa vastapäätä Piipussa ja Hämeenlinnan keskustassa yhteistyössä Hämeen Yrittäjien kanssa.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi

Muita kiinnostavia aiheita