7.10.2019 klo 15:00
Uutinen

Forssan jätelautakunta päättää jätteenkuljetusjärjestelmästä

Forssan kaupungin jätelautakunta päättää toimialueensa jätteenkuljetusjärjestelmästä kokouksessaan syksyn aikana.

Forssan jätelautakunta pyysi keväällä kunnan vastuulla olevan yhdyskuntajätteen kuljetuksen järjestämistavasta lausuntoja. Forssan kaupungin ympäristölautakunta hankki näkemystä jätteenkuljetuksen järjestämisen vaihtoehdoista tilaamalla laajan selvityksen Ramboll Finland Oy:ltä.

Selvityksen mukaan kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus on hyvin toimiva ja lain mukainen jätelautakunnan toimialueella. Tuleva jätelautakunnan päätös koskettaa lounaishämäläisten Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän lisäksi Someron, Urjalan, Akaan, Kosken, Loimaan, Oripään, Punkalaitumen ja Sastamalan kuntia.

Lisäksi niin asukkaiden kuin yritysten antamat palautteet puoltavat kiinteistön haltijan järjestämää jätteenkuljetusta. Näin ollen Forssan ympäristölautakunta lausunnossaan katsoi, että nykyinen kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus on toimiva ja lain mukainen. Saman sisältöisiä olivat muidenkin Lounais-Hämeen kuntien lausunnot.

Asia on etenemässä päätöksentekoon jätelautakunnassa. Hämeen Yrittäjien saamien tietojen mukaan lautakunnan jäseniin on kohdistunut voimakasta vaikuttamista kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen puolesta.

– Korviini on kantautunut perusteltu huoli, että ylikunnallisen jätelautakunnan jäsenet eivät noudattaisi omien kuntiensa linjausta tulevassa äänestyksessä. Tämä olisi kuntademokratian vastaista, siksi en halua uskoa kuulemaani, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka kommentoi.

Muita kiinnostavia aiheita