2.10.2019 klo 14:36
Uutinen

Forssassa lähdetään seikkailulle viinien makumaailmaan

Ravintola Scandicissa Forssassa vietetään Viinikarnevaaleja 25.-26. lokakuuta. Luvassa on sekä vapaata maistelua että ohjattuja viinitastingeja.

Tapahtuman järjestää viinitastingeihin erikoistunut Pore yhteistyössä paikallisen Scandicin kanssa.

– Nyt ei tarvitse lähteä Forssaa kauemmaksi, että pääsee maistelemaan loistavia viinejä ja nauttimaan huippu sommelierejen osaamisesta, Poreen yrittäjä Krista Mänttäri sanoo.

Viikonlopun aikana Scandicissa järjestetään useita viinitastingeja ja maisteltavana on yhteensä yli 60 erilaista viiniä.

– Tapahtumaan osallistuminen ei maksa mitään. Viinejä saa maistella karnevaaleilla myytäviä lipukkeita vastaan. Paikalle voi siis tulla maistamaan vaikka vain yhtä harvinaista viiniä tai nauttimaan illasta pidemmän kaavan kautta.

Viinikarnevaalien parasta antia ovat ohjatut tastingit, joita saapuvat Mänttärin lisäksi vetämään Samuil Angelov, Liisa Tirronen ja Heidi Mäkinen.

– Heidi on neljäs suomalainen, joka on juuri suorittanut viinialan arvostetuimman Master of Wine -tutkinnon. Heidillä tulee pian olemaan kovaa kysyntää ulkomailla, mutta nyt hänen ohjaamaansa tastingiin on mahdollista päästä täällä Forssassa. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää välistä, Krista sanoo.

Pikatreffit rypäleiden ja makujen kanssa

Viinikarnevaalien tastingeilla pääsee tutustumaan esimerkiksi talvikauden punaviineihin, moniulotteiseen Rieslingiin sekä erilaisiin kuohuviineihin ja samppanjoihin.

– Paikalla on myös useita viinin maahantuojia, joiden tuotteita voi maistella, vaikka ei osallistuisi ohjattuihin tastingeihin, Mänttäri sanoo.

Karnevaalien ajan Scandicin alakerrassa on tarjolla suolainen alkupalapöytä, jonka antimista voi nauttia viinien maistelun ohella.

– Tarjontaa riittää, sillä järjestämme kerran tunnissa myös speed tastingin, jossa perehdytään johonkin tiettyyn rypäleeseen ja sen makuun.

Mänttärin mukaan Viinikarnevaalit on kaikille viineistä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma.

– Ei tarvitse olla fiini, että voi juoda viiniä. Riittää, että tulee paikalle avoimin mielin. Viinitasting ei ole pelkkää vakavaa luentoa siitä, mitä viinin pitäisi olla tai miltä sen tulisi maistua. Se on seikkailu omaan suuhun ja aisteihin.