17.6.2019 klo 11:04
Uutinen

Frush kiihdyttää uusia ratkaisuja kiertotalouteen

Frush-tapahtuma kiihdyttää kiertotalouden kasvua ja startupeja syyskuussa nyt jo kolmannen kerran Forssan Kehräämöllä. Tapahtumaan osallistuu Hollannin suurlähettiläs Cees Bansema.

Kävijämäärän ja erityisesti kansainvälisten vierailijoiden määrän odotetaan jälleen vähintään tuplaantuvan. Yksi tulonsa vahvistaneista on Hollannin suurlähettiläs Cees Bansema.

– Hollanti on yksi kiertotalouden kärkimaita. Tiheästi asutettu pieni maa on tehnyt hollantilaisista sosiaalisesti älykkäitä keksimään uusia luovia ratkaisuja moneen asiaan. On mahtavaa saada Cees Bansema mukaan tapahtumaan, toteaa Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen.

Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma järjestetään jälleen Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n (HAMK) ja Forssan Yrityskehitys Oy:n yhteistyönä. FRUSH kokoaa yhteen kiertotaloutta toteuttavia yrityksiä ja toimintamalleja ympäri Suomen. Tapahtuma on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille.

– Kiertotalous on ajankohtaisesti hyvin herkkä asia. Viimeisin ilmastonmuutosraportti on saanut ihmiset todella ajattelemaan ja murehtimaan maapallon tulevaisuutta. Me tuotamme ja kulutamme reippaasti yli maapallon sietokyvyn ja siksi me tarvitsemme uusia ratkaisuja ja ideoita, sanoo Hamkin rehtori Pertti Puusaari.

Kovatasoinen tapahtuma innostavassa ilmapiirissä

Frush on mainio foorumi kiertotalouden parissa työskenteleville kasvuyrityksille. Tätä mieltä on globaalin suunnittelu- ja konsultointiyritys Åf Pöyryn ympäristöpalvelujen osastopäällikkö Katri Luoma-aho.

– Olimme mukana tapahtumassa edellisenä vuonna ja vaikutuimme innostavasta ilmapiiristä, tapahtuman laadusta ja laajasta osallistujajoukosta. Kiertotalouden edistäminen on Åf Pöyryllä merkittävässä roolissa, pyrimme siihen laajasti eri toimialoilla.

Luoma-ahon mukaan FRUSH on tapahtuma, jossa voi tuoda esiin omia palveluja ja samalla oppia, verkostoitua ja löytää uusia kumppanuuksia.

– Kiertotalouden edistämiseksi tarvitaan uusia innovaatioita ja siksi se teemana soveltuukin erinomaisesti yhdistettäväksi kasvuyritys- ja startuptapahtumaan.

– Meillä on Suomessa erinomaista osaamista, ja kiertotalouteen siirtyminen tuo meille globaalisti valtavia liiketoimintamahdollisuuksia. Pienenä maana on kuitenkin tärkeää tehdä yhteistyötä yritysten välillä. Yksin on vaikea ponnistaa pitkälle.

Frush-tapahtuma Forssan Kehräämöllä Hämeen ammattikorkeakoulun tiloissa 18.-19.9.2019. Lisätietoa ja päivittyvä ohjelma osoitteessa frush.fi.

Muita kiinnostavia aiheita