29.6.2017 klo 08:04
Uutinen

Guns on the Rocks -näyttelyssä voi virittäytyä konserttitunnelmiin

Hämeenlinnan keskustassa, Kauppakeskus Linnassa avautuu huomenna ”Guns on the Rocks – Rock' n' Roll Exhibition” -näyttely, joka valottaa aikamme suurimman rock-yhtyeen profiilia keräilijän näkökulmasta.

Kauppakeskus Linnassa on esillä häkellyttävä määrä tallenteita ja esineistöä, joka kytkeytyy GNR:n ja sen keskeisten jäsenten tekemisiin. Bändin käsittämätön kaupallinen menestys on saanut myös oheistavaratuotannon käymään ylikierroksilla 80-luvun lopulta alkaen ja nähtävillä onkin runsas otos virallisesta fanitavarasta bändipaitoineen ja esineistöineen.

Keräilijä ei kuitenkaan olisi keräilijä, ellei hän pyrkisi harrastuksessaan syvemmälle. Guns on the Rocks -esineistö sisältää myös loputtoman määrän kiertuedokumentteja, biisilistoja, vieraslistoja ja kaikkea, mikä on liittynyt yhtyeen tekemisiin. Monet näyttelyn dokumenteista on varustettu yhden tai useamman jäsenen nimikirjoituksella, joiden metsästäminen on ollut kokonaan oma lukunsa ja vaatinut pitkäjänteistä selvitystyötä tähtien liikkumisten selvittämisessä.

Osan näyttelyn esineistöstä muodostavat Hanoi Rocksin tallenteet, joita on mahdollisesti kattavin määrä koko maailmassa. Formaatit käsittävät kaikkien tunnettujen lisäksi mm. itäblokissa suosittuja fleksisinglejä sekä Puolassa valmistettuja, ääniraidallisia postikortteja. Äänitekokoelma on ollut esillä viimeksi vuonna 2011 Turussa, jolloin näyttelystä käytettiin nimeä ”Hanoi Heritage.”

”Guns on the Rocks – Rock’ n’ Roll Exhibition” -näyttely toteutetaan yhteistyössä Linnan Kehitys Oy:n kanssa. Näyttely on avoinna Kauppakeskus Linnassa (Raatihuoneenkatu 12, Hml) 30.6.–9.7. päivittäin klo 11.00 –18.00 ja sisäänpääsy on ilmainen.