Suomen Yrittäjien Kehittämissäätiö SYKE jakaa kevään 2022 aikana avustuksia yrittäjyysosaamista edistäville hankkeille. Kuva: Getty Images
10.1.2022 klo 15:06
Uutinen

Hae avustusta yrittäjyysosaamista edistävälle tapahtumalle

Yrittäjyysosaamisen edistämiseen tarkoitettu avustus on haettavissa helmikuun loppuun asti.

Suomen Yrittäjien Kehittämissäätiö SYKE jakaa kevään 2022 aikana avustuksia yrittäjyysosaamista edistäville hankkeille, kilpailuille, tapahtumille, koulutuksille ja tutkimuksille.

SYKEn hallituksen puheenjohtaja Joonas Mikkilä pitää avustuksen merkitystä erityisen suurena pandemia-aikana. 

– Pandemia on herättänyt monet yrittäjät pohtimaan oman osaamisensa ajantasaisuutta ja uuden oppimisen tärkeyttä. Tarve yrittäjyysosaamisen kehittämiselle ei pääty koronan väistyttyä. Digitalisaatio ja ilmastonmuutos pitävät siitä huolen. Siksi haluamme Suomen Yrittäjien Kehittämissäätiön kautta tukea pienimuotoisin avustuksin järjestöjen, oppilaitosten ja muiden tahojen hankkeita, jotka edistävät yrittäjyyden eri osaamisalueita. Toivottavasti näin saamme nostettua asian merkitystä esiin laajemminkin, hän sanoo.

Avustusta voivat hakea esimerkiksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöt, paikallisyhdistykset ja toimialajärjestöt sekä muut yrittäjyysosaamista edistävät toimijat kuten oppilaitokset, yritykset ja yhdistykset.

Lisäksi avustus on avoinna myös yksityishenkilöille. Avustus ei kuitenkaan ole tarkoitettu henkilön oman yrittäjyysosaamisen kehittämiseen. Yksittäisen avustuksen suuruus on enintään 5 000 euroa.

Näin haet

Avustushakemukset on jätettävä 28. helmikuuta mennessä säätiön asiamiehelle Heidi Jäntille sähköpostitse osoitteeseen heidi.jantti@yrittajat.fi.

Vapaamuotoisessa hakemuksessa on oltava hakijan omien tietojen lisäksi muun muassa kuvaus avustuksen käyttötarkoituksesta. Se sisältää tiiviiseen muotoon puetun toimeenpanosuunnitelman, aikataulutuksen sekä vaikutusarvion. Hakijalta pyydetään lisäksi muun muassa kuvaus avustuksen käyttötarkoituksen budjetista. Avustuksen saaminen ei edellytä omarahoitusosuutta, mutta säätiö katsoo kohtuullisen omarahoitusosuuden eduksi avustuksesta päätettäessä.

Päätöksistä kerrotaan viimeistään 15. huhtikuuta. Avustus on käytettävä 31.5.2023 mennessä.

Pauli Reinikainen