Microsoft parantaa Teams-kokemusta
Uudistuksen myötä kokoukseen osallistuvien äänien pitäisi erottua paremmin myös tilanteissa, joissa osallistujat puhuvat toistensa päälle. Kuva: Getty Images
3.8.2023 klo 11:10
Uutinen

Häiritseekö päälle puhuminen Teamsissa? Tuore uudistus parantaa palaverikokemusta

Microsoft on julkaissut uusia ominaisuuksia Teamsiin.

Microsoft on esitellyt parannuksia suosittuun Teams-etäkokoussovellukseen. Uudistusten tarkoituksena on petrata käyttäjien palaverikokemusta ja toisaalta keventää sovelluksen aiheuttamaan kuormitusta verkkoon.

Videokokouksiin on lisätty niin sanottu tilaäänituki. Tilaäänellä viitataan yleisesti myös surroud-tilaan, jossa ääni kuulostaa tulevan käyttäjän ”sijainnista” etäkokousnäytöllä. Uudistuksen myötä kokoukseen osallistuvien äänien pitäisi erottua paremmin myös tilanteissa, joissa osallistujat puhuvat toistensa päälle. Normaalissa videopuhelussa äänet saattavat sekoittua, jolloin kokouksen seuraaminen voi vaikeutua.

Microsoftin mukaan tilaäänitoiminnon avulla aivojen kuormituksen tulisi vähentyä, jolloin paljon etäkokouksissa istuvien keskittysmiskyky voi parantua.

Vielä tällä hetkellä tilaääniominaisuus ei tue bluetooth-kuulokkeita. Microsoftin mukaan parhaan kokouskokemuksen saa käyttämällä langallisia kuulokkeita, jotka on liitetty tavalliseen kuulokeliitäntään. Vaihtoehtoisesti tilaääniominaisuutta voi hyödyntää tietokoneen omilla kaiuttimilla.

Tilaääniominaisuuden voi kytkeä päälle Laitteet-valikosta. Vaatimuksena on laitteiston stereoäänentoisto. 

Uudistettu Teams on julkaistu Windows- ja Mac-alustoille.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Pauli Reinikainen