11.3.2021 klo 15:31
Uutinen

Hallitus tiukentamassa ravintolarajoituksia sulun jälkeen: Anniskelu loppuisi jo viideltä, tilat kiinni kuudelta

Esityksessä edellytetään pakollista pöytävarausta ja rajoitetaan laulamista ja musiikin esittämistä ravitsemusliikkeen sisätiloissa.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtama hallitus on antanut eduskunnalle esityksen tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Esitys sisältää tiukempia rajoituksia ravintoloille.

Esityksessä ravintoloiden asiakasmäärää ehdotetaan rajattavaksi 29. maaliskuuta alkaen kolmasosaan normaalista. Anniskeluaika päättyisi esityksen mukaan viideltä iltapäivällä ja ovet pitäisi sulkea tuntia myöhemmin.

Esitykseen sisältyy myös määräys pakollisesta pöytävarauksesta sekä rajoituksia laulamiseen ja musiikin soittamiseen ravintolan sisätiloissa.

Jos esitys menee läpi eduskunnassa, muutokset astuisivat voimaan viimeistään 29. maaliskuuta ja olisivat voimassa kesäkuun 30. päivään asti. Tällä hetkellä voimassa oleva ravintolasulku on voimassa 28. maaliskuuta saakka.

– Esityksen tavoitteena on, että hallituksen hybridistrategian mukaisesti voidaan ottaa käyttöön välttämättömät ja oikeasuhtaiset ravitsemistoimintaa koskevat rajoitustoimien kiristykset erityisesti silloin, kun ravitsemistoiminnan sulku päättyy, ministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Ennen ravintoloiden sulkemista ravitsemusliikkeet saivat olla avoinna klo 23:een, puoleenyönön tai yhteen asti aamuyöllä.

Kuva: Getty Images

toimitus (at) yrittajat.fi