5.7.2018 klo 12:23
Uutinen

Haluaisitko tarkkailla lapsesi kuumeen tilaa ilman perinteistä mittaria? Riihimäellä kehitettiin ihmelaastari, joka hoitaa homman

Reilun vuoden päivät toiminnassa ollut riihimäkeläisyritys yrittää ratkaista arkipäiväisiä ongelmia liittämällä verkko- ja paikannusteknologian muun muassa laastariin ja erilaisiin pakkauksiin.

Yksi työn alla olevista tuotteista on älykäs laastari, jonka avulla vanhemmat voisivat tarkkailla lapsensa kuumetilan kehittymistä etänä.

– Ajatuksenamme on tehdä helppokäyttöisiä mittaus- ja lähetysalusta, jotka hyödyntävät esineiden internetiä, Small Data Gardenin perustajajäsen Timo Liukko kertoo.

Oleellista on nimenomaan pieni koko, joka mahdollistaa verkkoteknologian sijoittamisen paitsi laastariin, myös pakkauksiin ja kirjekuoriin. Isoja maailmanlaajuisia sovellusalueita ovat logistiikka ja kehonmittaus. Liukon mukaan yrityksen sisällä on vahvaa kehonmittauksen taustaa ja osaamista.

– Lähiverkkoteknologian yhdistäminen tällaisiin laastareihin on täysin uutta, sellaista ei ole muualla, hän jatkaa.

Laastari toimii kertakäyttöperiaatteella. Kuumeen mittaaminen ei vaadi mitään muita apuvälineitä. Tiedot lähetetään pilvipalveluun, josta ne voi tarkistaa nettilinkistä.

Teknologian käytöllä pakkauksissa saadaan tieto siitä, missä paketti tai kirjekuori liikkuu, koska se on tullut perille ja koska lähetys on avattu.

– Voimme välittää tiedon myös pakkauksen lämpötilasta, Liukko kehuu.

Small Data Gardenin tavoitteena on esitellä ensimmäistä demoa vuodenvaihteessa. Demon avulla yritys hakee kansainvälisiä asiakkaita, joiden kanssa tuotetta lähdetään kaupallistamaan.

– Olemme tehneet yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikön kanssa. Heidän osaamisensa on ollut tässä suurena apuna. Se on yksi syy, miksi olemme nimenomaan Riihimäellä.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi