Hallitus aikoo sujuvoittaa osakeyhtiön purkamismenettelyä.
3.4.2023 klo 15:42
Uutinen

Hämäläiset äänestivät yrittäjiä ja linjamuutosta

Kritiikki hallituksen talouslinjaan näkyi vahvasti Hämeessä. Hallituspuolueet saivat yhteensä vain kuusi kansanedustajaa neljästätoista paikasta Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella.

Yrittäjille tärkein vaaliteema oli verotus. Vaalitulos näyttäisi rauhoittavan tilannetta ja antavan mahdollisuuden sille, että yritysten ja yrittäjien verotus on tulevan vaalikauden ajan vakaa ja ennakoitava.

– Äänestäjät haluavat talouspolitiikkaan muutosta. Yrittäjien verotuksen kiristämistä ajaneet tahot hävisivät. Vaalit voittaneet kokoomus ja perussuomalaiset lupasivat, että yritysten ja yrittäjien verotus ei kiristy. Yrittäjät odottavat, että näin myös toimitaan, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka toteaa.

Hämeen vaalipiirissä joka viides ehdokas oli yrittäjätaustainen. He saivat neljänneksen kaikista äänistä ja kolme heistä valittiin.

– Lähes 52 000 annettua ääntä, hämäläisille yrittäjille eri puolueista, on vahva luottamuksen osoitus heidän osaamisellensa. Upeaa, että heistä kolme valittiin meidän alueeltamme ja koko maasta 43. Tämä on merkittävä lisäys edellisiin vaaleihin, Haukka summaa.