12.5.2017 klo 09:28
Uutinen

Hämeenlinnassa innovoitiin työvälineitä oirearvioiden tekemiseen

Omat digiajan hyvinvointipalvelut eli ODA-hanke järjesti viime viikonloppuna Hämeenlinnan Vanajanlinnassa oirearviohackin, jossa tietotekniikan ja terveysalan osaajat kisasivat sähköisten oirearvioiden tuottamisessa.

Oirearviohackiin työstämään ratkaisuja annettuihin tehtäviin kokoontui 11 nelihenkistä tiimiä, jotka oli valittu mukaan esikarsinnan jälkeen. Tiimien tehtävänä oli tuottaa innovatiivisia ideoita tai ratkaisuja siitä, miten ihmisten omia oirehavaintoja ja terveysindikaattoreita voi hyödyntää oirearvioiden pohjana.

Tuotokset ylittivät järjestäjien odotukset

Voittajaksi valittiin eMedi Innovations Oy:n Visudg-kamerasovellus. Kyseessä on silmänkuvasovellus, joka hyödyntää konenäköä ja kuva-analytiikkaa. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi silmään liittyvissä hoidon tarpeen arvioinneissa. Tuomariston mukaan ratkaisu kehitettiin hackathon-haasteen pohjalta ammattimaisesti ja tapahtumassa tarjottuja resursseja hyödyntäen. Palvelu on teknisesti ja vaikuttavuudeltaan mielenkiintoinen ja siinä on huomioitu palvelumuotoilu.

Kunniamaininnan sai Fluente Kumppanit Oy:n Prostate Radar eli Eturauhastutka. Palvelun avulla ihmiset voivat kuvailla eturauhasongelmiin liittyviä oireita ja saavat terveydenhuollon ammattilaisten hyväksymiä, visualisoituja vastauksia oireisiinsa. Tuomaristo arvioi, että tuote on valmis käyttöön ja palvelu on tarinaltaan vetovoimainen. Sote-ammattilaiset ovat rohkeasti lähteneet tekemään palvelua, jolta odotetaan vaikuttavuutta.

– Voittajan valinta oli vaikea, sillä tuotokset ylittivät kaikkien odotukset. Tiimit uskalsivat heittäytyä, oppia toisiltaan sekä antaa ja pyytää apua. Tämä oli todellista ideoiden ristipölytystä, jonka lopputulos on loistava, ODA-hankkeen projektijohtaja Hanna Nordlund​ kertoo.

Parhaat tuotokset voidaan ostaa osaksi ODA-palvelukokonaisuutta.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi