31.10.2019 klo 09:44
Uutinen

Haminalainen GasSol Oy sijoittui vuoden 2019 Kasvu Openissa Top 10 joukkoon

Kasvu Openin vuoden 2019 finaali käytiin Kasvu Open Karnevaaleilla Jyväskylässä 23.–24.10.2019, jossa oli pitchaamassa omia yrityksiään Kasvupolkujen voittajia, kunniamainittuja ja valtakunnallisen tuomariston täydentämiä valintoja.

Haminalainen GasSol Oy saavutti kunnioitettavasti paikkansa koko Suomen 10 parhaan kasvuyrityksen joukkoon. GasSol Oy on kaasualan asiantuntijayritys, jonka keskeisintä osaamista ovat kaasuihin liittyvät turvallisuuskoulutukset ja asiantuntijapalvelut.

100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon Kymenlaaksosta kolme yritystä

Kymenlaakson Kasvupolulle valittiin 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä Kymenlaaksosta, jotka saivat kahden päivän ajan maksutonta sparrausta Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Nämä kokeneet myllärit auttoivat yrityksiä löytämään kasvun eväitä ja kontakteja.

GasSol Oy:n lisäksi 100 parhaan kasvuyrityksen joukkoon Kymenlaaksosta pääsi Terra Infra Oy sekä Kino123 Oy.

Lue lisää Kymenlaakson Kasvupolusta.

Mikä on Kasvu Open?

Kasvu Open on kaikille pk-yrityksille avoin sparrausohjelma. Mukaan voi hakea toimialasta, iästä ja liikevaihdosta riippumatta. Sparraukseen osallistuu vuosittain 450 kasvuyritystä ja verkostoon kuuluu yli 900 Suomen liike-elämän asiantuntijaa. Kasvu Open valjastaa maan parhaat asiantuntijat, näkemyksellisimmät sijoittajat ja kokeneimmat yrittäjät pohtimaan yrityksien kasvun mahdollisuuksia – maksutta.

Finalistit kilpailevat kahdessa sarjassa, Start again ja Startup. Vuoden 2019 Start again -sarjan voitti lahtelainen Lunawood Oy, joka jalostaa skandinaavista sahatavaraa lämpökäsitellyksi puutuotteeksi ja myy sitä globaalille markkinalle kannattavasti. Yrityksen missio on tuoda Pohjoismainen luonto lähemmäs urbaania kaupunki-ihmistä. Startup -sarjan voitti helsinkiläinen Dolea Oy, joka valmistaa ja myy kansainvälisillä markkinoilla uudentyyppisiä, patentoidun kestävän kehityksen mukaisia Dolea-juomapillejä.

Miljoona euroa sijoittajan suosikille

Tänä vuonna Kasvu Openissa oli ensimmäistä kertaa jaossa valtakunnallinen palkinto ”Sijoittajan suosikki 2019”. Sijoittajan suosikki -palkinto on miljoonan euron kasvurahoitus, joka koostuu Innovestorin rahoituskierroksen 500 000 euron pääomasijoituksesta ja Nordean 500 000 euron kasvulainasta. Palkinnon voitti Meluta Oy, jonka ydinosaaminen on sensoriteknologioissa ja signaalinkäsittelyssä. Erityisosaamisena heillä ovat akustiset ja vibroakustiset (runkoäänet) mittaukset sekä niistä liikentoiminta-arvon tuottaminen algoritmien ja analyysien avulla.

Teksti: Minna Parkas

Lähteet:
www.kasvuopen.fi
www.gassol.fi
www.terrainfra.fi
www.kino123.fi
www.lunawood.com
www.doleastraw.com
www.meluta.fi

Kuvat: Kasvu Open